Program


KÉPESLAP ITÁLIÁBÓL - Rossini / Paganini / Respighi - Kelemen Barnabás, Antonello Allemandi SZ/4.

KÉPESLAP ITÁLIÁBÓL - Rossini / Paganini / Respighi - Kelemen Barnabás, Antonello Allemandi SZ/4.

Három olasz zeneszerző művei hangzanak el a koncerten. Respighi Rómáról szóló szimfonikus költeményei méltán népszerű, hatásos koncertdarabok, ezen a hangversenyen egy kevésbé ismert művét is felfedezhetjük. Paganini, „az ördög hegedűse” kompozíciói nehéz, de hálás feladatot jelentenek előadóik számára.

Jegytípusok


500 Ft - 11 000 Ft
5 jegytípus

Aktuális előadásokMŰSOR

Rossini: Tell Vilmos – nyitány
Paganini: D-dúr hegedűverseny op. 6, No. 1
Respighi: Róma kútjai
Respighi: Belkis, Sába királynője – szvit

KÖZREMŰKÖDIK

Kelemen Barnabás – hegedű

VEZÉNYEL

Antonello Allemandi
 
Antonello Allemandi Milánóban született, ott végezte tanulmányait, olyan sikerrel, hogy 21 éves korában már nyilvánosan hangversenyt vezényelt. Azóta a világ leghíresebb operaházaiban áll színpadra. 2022 őszén a budapesti Operaházban vezényelte Donizetti: Lammermoori Lucia című operáját, amelyben a MÁV Szimfonikus Zenekar játszott. Az együttműködés olyan sikeres volt, hogy Allemandi örömmel vállalta a zenekar budapesti koncertjének vezénylését. Három olasz zeneszerző művei hangzanak el a koncerten. Respighi Rómáról szóló szimfonikus költeményei méltán népszerű, hatásos koncertdarabok, ezen a hangversenyen egy kevésbé ismert művét is felfedezhetjük. Paganini, „az ördög hegedűse” kompozíciói nehéz, de hálás feladatot jelentenek előadóik számára.

Vendégművészünk, Kelemen Barnabás korunk egyik legsikeresebb, Kossuth-díjas magyar hegedűművésze. Művészetét a legmagasabb szakmai és állami kitüntetésekkel ismerték el: Liszt Ferenc-, Kossuth, Prima- és Gramofon-díjakkal tüntették ki, a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjének birtokosa.

A hangverseny az Olasz Kultúrintézet együttműködésével valósul meg.

Ajánló


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

A 77. életévét betöltő Demjén Ferenc magyar zene ikonja Győrben az Audi Arénában koncertezik. Minden korosztály ismeri slágereit. Legyen részese…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!