Program


Karzatkoncert – orgonahang új dimenzióban - Nauratyill Zita
2

Karzatkoncert – orgonahang új dimenzióban - Nauratyill Zita

Száz hangszeren egy ember játszik: mi az? Az orgona az egyik legsokoldalúbb instrumentum, amely a Müpa Karzatkoncertek sorozatában most új megvilágításba kerül - szó szerint és átvitt értelemben is. A többnyire a fejünk fölött függő hangvető leereszkedik, a karzatokon helyet foglaló közönség számára pedig páratlan akusztikai élmény kínálkozik.

Jegytípusok


4 500 Ft
I. em. középerkély, I. em. oldalerkély bal, I. em. oldalerkély jobb, II. em. középerkély, II. em. oldalerkély bal, II. em. oldalerkély jobb, III. em. középerkély

Aktuális előadások
Karzatkoncert

Műsor:
Aguilera de Heredia: Obra de octavo tono alto - Ensalada
Akira Nishimura: Vision in flames - prelűd
Karg-Elert: Hét pasztellkép a Bodeni-tóról, op. 96 - I., A tó lelke
J. S. Bach: a-moll concerto Antonio Vivaldi nyomán, BWV 593 - I., Allegro
Respighi: Három darab orgonára - III., a-moll prelúdium egy Bach-korálra (Ich hab mein Sach Gott heimgestellt)
Mendelssohn-Martin Schmeding: e-moll prelúdium és fúga, WoO 13
Messiaen: Messe de la Pentecôte (Pünkösdi mise) - IV., Communion (Les oiseaux et les sources - A madarak és a források); V., Sortie (Le vent de l´Esprit - A Szentlélek fuvallata)

Száz hangszeren egy ember játszik: mi az? Az orgona az egyik legsokoldalúbb instrumentum, amely a Müpa Karzatkoncertek sorozatában most új megvilágításba kerül - szó szerint és átvitt értelemben is. A többnyire a fejünk fölött függő hangvető leereszkedik, a karzatokon helyet foglaló közönség számára pedig páratlan akusztikai élmény kínálkozik, mindez az orgonarepertoár szinte slágerré vált darabjaival.
A fiatal orgonista, Nauratyill Zita a Zeneakadémia mellett Párizsban, Lipcsében és Bécsben végezte tanulmányait, számos nemzetközi verseny díjazottja. Jelenleg a Lipcsei Zeneművészeti Egyetem adjunktusa és a Bécsi Zeneművészeti Egyetem oktatója, ahol saját orgonaosztályt vezet.

orgona - Nauratyill Zita

Fotó: Posztós János, Müpa
Rendező: Müpa

Ajánló


BRANDNYÚL MINI DISCO - interaktív gyerekműsor

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!