Program


Jazzical Trio / LISZT ÜNNEP 2021

Jazzical Trio / LISZT ÜNNEP 2021

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 12. kedd, 20:00

A trió tagjai: Káel Norbert – zongora, Oláh Péter – nagybőgő, Lakatos „Pecek” András – dob

 

Sok példa igazolja – elég csak Stravinsky, Ravel, Milhaud vagy Bartók nevét említeni –, hogy klasszikus zenészek is nyitottak lehetnek a jazz irányába, és hogy a jazznek is mindig voltak és vannak a klasszikus zene iránt érdeklődő képviselői, gondoljunk akár Dave Brubeckre, a Modern Jazz Quartetre vagy Brad Mehldaura. Káel Norbertnek, a nemzetközileg elismert magyar zongoraművésznek egyformán anyanyelve a klasszikus muzsika és a jazz, Liszt Ferenc művei pedig különösen termékeny zenei motivációt képesek nyújtani egy olyan jazz-zenésznek, mint ő. A koncerten a liszti stílus jellegzetes harmóniai és dallami építőelemeit állítja fókuszba, illetve olyan emblematikus műveket szólaltat meg muzsikustársaival, mint a Csárdás obstiné, a Desz-dúr Consolation vagy az Un sospiro.

A koncert a Liszt Ünnep keretében a Zeneakadémiával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

Ajánló


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Varnus Xaver őszi turnéján egy lenyűgöző tehetségű ifjú hegedűvirtuózzal, a Hollandiában született Bácsy-Schwartz Zoltánnal osztja meg a pódiumot, akivel Bach…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!