Program


JÁVORI FEGYA és a BUDAPEST KLEZMER BAND

JÁVORI FEGYA és a BUDAPEST KLEZMER BAND

A Kossuth-díjas érdemes művész Jávori Ferenc Fegya szerzeményeit bemutató koncertet ad a Budapest Klezmer Band.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 24. kedd, 20:00

JÁVORI FEGYA és a BUDAPEST KLEZMER BAND
„Életem Klezmer dallamokban”
(esőnap: május 25.)

„A klezmer a népek közötti kapcsolat egyfajta tükre.”

Jávori Ferenc Fegya tökéletesen egyedi színfolt a magyar zenei életben. Hosszú művészi karrierje során számos zenei világból ihletődött. A klasszikus művek, a ’60-as évek tánc zenéje és természetesen a tradicionális klezmer zene éppúgy hatott rá, mint az operettek-musicalek világa. Mindebből alakította ki egyedi, rögtön felismerhető hangzásvilágú, számos formai újítással élő zenéjét, amellyel az egész világon sikert aratott. Az 1990-ben alapított Budapest Klezmer Banddel bejárta a világot. A zenekar által képviselt sokrétű, jellegzetesen Kárpát-medencei hangulatú klezmer igényes zenei világa hatalmas siker az európai és tengerentúli közönségnél egyaránt.

„Amikor 1990-ben megalapítottam a Budapest Klezmer Band zenekart, elsősorban arra törekedtem, hogy Magyarországon újra megszülessen a zsidó kultúra egyik legnagyobb kincse, a klezmer zene. Most büszkén és boldogan kijelenthetem, hogy ez sikerült.” – mondta Jávori Ferenc.

1999-ben a Győri Balett felkérésére komponálta a „Purim, avagy a sorsvetés” című balettet, amit számos további olyan nagy sikerű színpadi alkotás követett, mint a 2006-os bemutatása óta is töretlen hazai és nemzetközi népszerűségnek örvendő „Menyasszonytánc” című klezmer musical. A koncert e páratlan életmű legjavába enged betekintést ezen a feledhetetlen estén!

Jávori Ferenc Fegya díjai:
Kodály Zoltán-díj (2000)
Artisjus-díj (2001)
A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztje (2003)
eMeRTon-díj (2004)
Magyar Zsidó Kultúráért díj (2006)
Érdemes művész (2009)
Pro Urbe Budapest díj (2013)
Kossuth-díj (2014)
Prima díj (2015) – Budapest Klezmer Banddal megosztva
Prima Primissima közönségdíj (2015) – Budapest Klezmer Banddal megosztva
A XIII. kerület díszpolgára (2020)

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!