Program


Isabelle Le Nouvel: Churchill és Garbo

Isabelle Le Nouvel: Churchill és Garbo

Erős, hatalmas személyiségek, legendák – egész emberi közelségben: Winston Churchill és GretaGarbo véletlen találkozása, miután a világ óriásszínpadairól távoztak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 4. vasárnap, 19:00

A történet kiindulása valós. Monte-Carlo, 1959 júliusa. Egy Christina nevű luxusjacht horgonyoz a kikötőben. Tulajdonosa Aristoteles Onassis görög milliárdos. Onnan irányítja az üzleteit, ott látja vendégül a világ vezető politikusait, mágnásait, művészeit. A jacht Onassis privát szigetére tart, a Scorpiosra. Az egyik idős utas különösen imádja a tengert. Valamikor a brit Admiralitás Első Lordja volt. Majd háromszor is miniszterelnök. Egyik híres beszédében „vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket” ígért. Ő Sir Winston Churchill. Miután segített megmenteni a világot, 1955-ben visszavonult. Kissé depressziós. Whiskyzik és szivarozik. És fest. Magányába sétál be Greta Garbo, aki 1941 óta nem forgat. „Krisztina királynő” – fogadja őt Churchill utalva a svéd sztár zseniális szerepére.

„A szabad világ megmentője” – szól a viszont üdvözlés. Útjuk során a kölcsönös csodálat felszínét feltépve mélyen emberi vallomásokig jutnak el saját magukról. Szenvedélyes és szeretetteljes beszélgetések két nehéz ember között, akik az életük egy adott közös pontján a legközelebb kerülnek egymáshoz. Életük, választásaik ellentétesek – például Churchill mindig vágyott a dicsőségre, Garbo könnyen lemondott róla –, de azért mindkettejük számára kérdés: mit csináljanak a fennmaradó idővel? Párbeszédükbe olykor bekapcsolódik Churchill titkára, rajta keresztül eljut hozzánk a jacht legendás „édes élete”, követhetjük, mi történik a hajón Maria Callas operadívával.

• Winston Churchill Hegedűs D. Géza

• Greta Garbo Nagy-Kálózy Eszter

• Nick Csiby Gergely

• Szcenikus Enyvvári Péter

• Jelmeztervező Szakács Györgyi

• Dramaturg Vörös Róbert

• Fordító Tótfalusi Ágnes

• Rendező Hegedűs D. Géza

Ajánlatunk


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!