Program


Ibrahim Maalouf and the Trumpets of Michel-Ange

Ibrahim Maalouf and the Trumpets of Michel-Ange

Ibrahim Maalouf alighanem a legnépszerűbb jazz-zenész jelenleg a francia színtéren. Zenélt Stinggel, Wynton Marsalisszal, Marcus Millerrel, Salif Keitával, Jon Batiste-tel - legutóbb Angélique Kidjóval készített Grammy-jelölt nagylemezt. 2013 után tér vissza a Müpába, ezúttal egy vadonatúj, kilenctagú projekttel, amelyben rajta kívül négy másik trombitás is szerepel.

Jegytípusok


3 900 Ft - 14 300 Ft
5 jegytípus

Aktuális előadásokIbrahim Maalouf and the Trumpets of Michel-Ange

A bejrúti születésű libanoni-francia trombitás, Ibrahim Maalouf alighanem a legnépszerűbb jazz-zenész jelenleg a francia színtéren. Zenélt Stinggel, Wynton Marsalisszal, Marcus Millerrel, Salif Keitával, Jon Batiste-tel - legutóbb Angélique Kidjóval készített Grammy-jelölt nagylemezt. 2013 után tér vissza a Müpába, ezúttal egy vadonatúj, kilenctagú projekttel, amelyben rajta kívül négy másik trombitás is szerepel. A Trumpets of Michel-Ange eksztatikus tarab zenéje eltörli a határokat az ősi arab hagyományok és az avantgárd trance zene között.

Ibrahim Maalouf apja is zenész volt, az arab trombita mestere, de fia messze túlszárnyalta őt. Fúziós, elektronikát is bevető arab jazz-zel tűnt fel a kétezres évek második felében, Illusions című 2013-as albumával érte el első nagyobb áttörését, ekkor láthattuk-hallhattuk őt a Müpában is. Innen azonban karrierje csak még feljebb tartott, filmzeneszerezőként is nagy sikereket aratott, tisztelgett arab zenei gyökerei előtt (Kalthoum című 2015-ös albuma az egyiptomi énekes nagyság, Umm Kalthoum előtt hajtott fejet), és idővel a kultúrák közti párbeszéd szimbóluma lett Franciaországban, aki sorra tölti meg a legnagyobb koncerthelyszíneket. 40 Melodies című 2020-as albumán már olyan világsztárok vendégeskednek, mint Sting, a Kronos Quartet vagy Trilok Gurtu. A nagyon aktív időszakát élő trombitás a Trumpets of Michel-Ange nevű új, nagy projektjével zenei életének egy teljesen új fejezetét kezdi meg. A ritmikus alapokra és a pulzus elmaradhatatlan és pótolhatatlan stabilitására épülő, a tarab zene kanyarulataiban zajló odüsszeia ismét határokat mos el a folklór és a modernitás között, és egyszerre kifinomult, igényes, ám a lehető legszélesebb közönség számára élvezhető.

trombita, zongora: Ibrahim Maalouf
gitár: François Delporte
szaxofon: Mihai Pirvan
trombita: Yvan Djaouti
trombita: Manel Girard
gitár, basszusgitár: Mohamed Derouich
dob: Julien Tekeyan
trombita: Yacha Berdah
trombita: Nizar Ali

Rendező: Müpa

Ajánló


A Magyar Állami Népi Együttes tavaly nagy sikerrel bemutatott karácsonyi táncjátékát ismét megtekintheti a közönség a Müpában. A szenteste napját,…

Elvis Costello a dalszerzők legfelsőbb elitjének tagja, nem véletlenül dolgozott a szintén legnagyobbak közé sorolt Count Basie-vel, Paul McCartneyval vagy…

Ludwig van Beethoven: Szonáta fuvolakvintettre, Op. 23 (Guy Braunstein átirata)  

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!