Program


HULLÓ LEVELEK

HULLÓ LEVELEK

színes, feliratos, finn film, 86’
R. Aki Kaurismäki Sz. Alma Pöysti, Jussi Vatanen
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 9. péntek, 18:00

2023 Cannes-i Filmfesztivál a Fesztivál díja, a Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál
Adolf Zukor-díja.

Az abszurd északi humor nagymestere, a Cannes-ban és Berlinben többször díjazott Aki Kaurismäki (A remény másik oldala, Leningrad Cowboys menni Amerika) a Hulló levelek (Kuolleet lehdet / Fallen Leaves) című dráma-vígjátékkal tér vissza.
A két magányos ember, Ansa és Holappa véletlenül találkoznak a helsinki éjszakában, és megpróbálják megtalálni életük első, utolsó és egyetlen szerelmét.
Kaurismäki Bresson, Ozu és Chaplin előtt tiszteleg új filmjével, és azokról a dolgokról mesél benne, amelyek egy szebb jövő felé vezethetik az emberiséget: a szeretetről, a szolidaritásról, a reményről, illetve a másik ember és a természet iránti tiszteletről.
A Helsinkiben forgatott szelíd tragikomédiát a Les feuilles mortes („Halott levelek”) című dal ihlette, melyet Kozma József magyar születésű világhírű zeneszerző komponált. A dalt „finn tangó” verzióban is feldolgozták. A finn tangó Kaurismäki filmjeinek gyakori eleme.

Helyfoglalás Filmharmónia bérlettel: https://otthon-mozi.jegy.hu/seasonpackage

Ajánlatunk


A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

"Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tetetek, nehogy kilopják belőle a pénzt.

ESŐNAP: 2023.08.25. 20:30

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!