Program


Helytörténeti séta(Nagytétényi Kastélypark) Ha a falak beszélni tudnának!

Helytörténeti séta(Nagytétényi Kastélypark) Ha a falak beszélni tudnának!

Vajon mit mesélnének a Száraz- Rudnyánszky kastély építőkövei? Személyes történetek, történelmi pillanatok, ideológiák és ideák sűrűsödnek egy épületbe. Ezek a 245 éves falak óvtak arisztokratát és nincstelent, láttak agressziót és kedélyes szerelmeket. Ők nem, de helyettük mi tudunk mit mesélni!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 15. szombat, 15:00

Helytörténeti séta: Ha a falak beszélni tudnának!

Sétánkon körbejárjuk a nagytétényi Száraz- Rudnyánszky kastélyt és történetét: Miért itt és miért ilyennek épült? Mi értelme volt a sok cirádának, mit akart a barokk kastélyépítészet kifejezni? Kik éltek benne és vajon az életük olyan díszesen ragyogó volt-e, mint amit az épület sugall? Kit szerettek, mit szerettek, miért keltek fel reggelente? Ezekre és hasonló kérdésekre keressük meg a választ helytörténeti sétánkon, Vágvölgyi Anikó vezetésével.

A séta a Nagytétényi Kastély bejárata elől indul.

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel produkciója.

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre, közben beszáll mellé a kretén haverja, a szélhámos csaja, meg egy... karbantartó. Elcserélt személyazonosságok, titkolt tervek, szerelmi háromszögek, és egy város, ahol lassan a díszpolgár is gengszter. Ludwig herceg gyémántja pedig csak arra vár, hogy valaki, végre, lopja már el.

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!