Program


Helytörténeti séták Katona Csabával - A Nagymező utca

Helytörténeti séták Katona Csabával - A Nagymező utca

A Nagymező utcát méltán nevezik a Pesti Broadway-nek: a Royal Orfeum, a Jardin d’Hiver, az Arizona, a pesti Moulin Rouge legendás nevek máig. De vajon miért éppen a Nagymező utcában koncentrálódtak a modern multikulturális városi élet e jellegzetes mulatóhelyei?  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 25. szombat, 10:00

A Nagymező utca

A Nagymező utcát méltán nevezik a Pesti Broadway-nek: a Royal Orfeum, a Jardin d’Hiver, az Arizona, a pesti Moulin Rouge legendás nevek máig. De vajon miért éppen a Nagymező utcában koncentrálódtak a modern multikulturális városi élet e jellegzetes mulatóhelyei? Hogyan lett Budapest a demimonde mulatságok fővárosa is? Kik voltak azok, akik működtették ezeket a helyeket? Kik voltak a látogatóik? Hogyan tudtak érvényesülni a nők ebben a világban akár úgy, hogy valóságos sztárokká váltak, akár úgy, hogy fontos szavuk lehetett üzleti ügyekben is akkor, amikor a hagyományos társadalmi elvárás még mindig a „Kinder, Küche, Kirche” hármasát szabta meg a tisztességes nők mozgásterének? Sétánk a Nagymező utcát veszi célba, és a jeles épületeknél meg-megállva e kérdésekre keressük a válaszokat.

A találkozó helye: VI., a Podmaniczky utca 2. sz. előtt, a sarkon

A séta időtartama kb. 2 óra.

Részvétel kizárólag jeggyel!

A séták a 2023-as helytörténeti kártyával rendelkezőknek – a férőhelyek függvényében – az év során 3 alkalommal ingyenesek, regisztrálni személyesen, a Hatker hatkor – helytörténeti klub aktuális havi programja előtt lehet.

Hangosító készüléket biztosítunk a sétához, de lehetőség van a saját fülhallgató használatára. Az adminisztráció és a készülékek kiosztása időt vesz igénybe, ezért kérjük, a meghirdetett időpontnál néhány perccel korábban érkezzenek. A sétát pontosan kezdjük, a későn jövőket nem tudjuk megvárni.

Információ: Szebellédi Erzsébet +36-1/690-0995; szebelledi@eotvos10.hu

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!