Program


Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt- díjas zongoraművész hangversenye

Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt- díjas zongoraművész hangversenye

Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a hazai és a nemzetközi zenei élet ismert és elismert képviselője. Pályája 40 évet ölel át, több mint 3600 hangversenyen lépett fel, 42 CD és 6 DVD albumot jelentettek meg hazai és külföldi lemezcégek Hegedűs Endre játéká­val.

Jegytípusok


3 500 Ft
Nézőtér

Aktuális előadásokMűsor:
Beethoven: f-moll "Appassionata" szonáta, op. 57
Chopin: g-moll ballada, op. 23
Chopin: cisz-moll és Desz-dúr keringők, op. 64
Chopin: b-moll scherzo, op. 31
-   szünet   -
Chopin: fisz-moll polonéz, op. 44
Chopin: Fisz-dúr noktürn, op. 15 No. 2
Chopin: cisz-moll scherzo, op. 39
Chopin: Andante spianato és nagy polonéz, op. 22

Rövid életrajz
Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, a hazai és a nemzetközi zenei élet ismert és elismert képviselője. Pályája 40 évet ölel át, több mint 3600 hangversenyen lépett fel, 42 CD és 6 DVD albumot jelentettek meg hazai és külföldi lemezcégek Hegedűs Endre játéká­val. A Hungarotonnál megjelent Bellini-Liszt összes operafantáziáit tartalmazó albuma elnyerte a Liszt Ferenc Társaság Nemzetközi Liszt Hanglemez Nagydíját. Televíziós koncertfilmjeinek teljes hossza meghaladja a 35 órát. 20 nemzetközi zongoraverseny résztvevője volt, összesen 10 díjat nyert, többek közt Milánóban, Sydneyben és Budapesten. A Zeneakadémia nagytermének színpadán több mint 100-szor, a Müpa Nemzeti Hangversenytermében 16-szor volt egész estét betöltő önálló hangversenye. 14 elismerésben részesült Magyarországon, me­lyek közül a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Köztársasági Érdemérem Lovagkeresztje, a Bu­dapestért-díj és a 2014 márciusában kapott Kossuth-díj a legkiemelkedőbbek. Négy kontinens hallhatta játékát, Európa számtalan városa mellett Ausztráliában adott koncertsorozatokat, ismételt visszahívásokkal. Japánban eddig 83-szor, az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában 27 alkalommal vett részt koncert- és tanítási tur­nékon. Szólókoncertjei mellett számos nemzetközileg elismert zenekarral és szólistával működött együtt szerte a világon. Feleségével, Hegedűs Katalin zongoraművésszel rendszeresen lépnek fel zongora 4 kezes műsorokkal.

Műsoridő: kétszer 45 perc.

Ajánló


HOLDFÉNY ESTEK 2024 26. alkalommal nyári szabadtéri hangversenyek a Belvárosban a Pesti Vármegyeháza díszudvarán

A Szent István Bazilika műemlék Angster-orgonája kizárólag a pénteki esti orgonakoncerteken szólal meg. A változatos program gazdag zenei éléményeket kínál,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!