Program


Határtalan férfiének - Gubinecz Ákos lemezbemutató koncertje

Határtalan férfiének - Gubinecz Ákos lemezbemutató koncertje

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 28. péntek, 19:00

nduljunk, pajtás! – muravidéki katonadalok
Bizodalom – szlavóniai népének
Juhászéknál vendégségben – vajdasági pásztor-, és betyárdalok
Rákóczi leköszön – nagyszalontai dallamok Kodály Zoltán gyűjtéséből
Elosztották a bánatot… – széki táncdallamok
Magas égen – kalotaszegi szerelmes énekek
SZÜNET
Feneforrás – buzai dallamok Szász István repertoárjából
Moldvai katonaénekek
Csávási többszólamú énekek
Gömöri pásztordalok
Csallóközi dudanóták
Diákdalok 18. századi melodiáriumokból
Míg a világ világ lesz… – bözödi keserves és táncdallamok

Közreműködnek: Rostás Áron, Félegyházi Miklós, Gárgyán Zoltán (ének), Bencze Mátyás, Blaskó Norbert, Pirbus Virág (hegedű), Böröcz Balázs (brácsa), Hornich Thomas (nagybőgő), Solymosi Vince (cimbalom), Csörsz Rumen István (lant, ének), Hegedűs István (furulya, ének), Horváth Bálint (brácstambura, ének)
Gubinecz Ákos (ének)

„A szép férfihang, a férfiének nagy kincs mifelénk. Vannak szerencsés népek, például a mediterrán partokon, szigeteken, ahol nem ritkaság, de nálunk, különösen napjainkban nem gyakori a kiemelkedő férfi énekes a táncházi-népzenei körökben” – írta Eredics Gábor Gubinecz Ákos lemezéhez fűzött gondolataiban. Az ifjú művész énekes zenésztársaival együtt felelősséggel és tehetséggel nyúlt a gondosan kiválasztott hagyományanyaghoz, melyen keresztül közelebb kerülhetünk a Kárpát-medence sokszínű dallamvilágához. A lemezbemutató koncerten elhangzó dallamok által a térség ismert és kevésbé ismert férfi adatközlői szólnak hozzánk, felidézve a férfi életút legfontosabb állomásait – a közreműködő énekesek és zenészek többsége is azokról a területekről származik, ahonnan az előadott muzsika.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!