Program


Harmonia Caelestis - Koncert a magyar kultúra napja alkalmából

Harmonia Caelestis - Koncert a magyar kultúra napja alkalmából

A magyar kultúra napja alkalmából tartott ünnepi hangversenyen ezúttal a magyar barokk zene meghatározó alkotása, az Esterházy Pál nevével fémjelzett Harmonia Caelestis-gyűjtemény darabjai hangzanak el a Karmelita koncertek sorozatában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 19. péntek, 19:30

Műsor:

Esterházy Pál: Harmonia Caelestis (1711)

Harmonia Caelestis Barokk Zenekar

 

Közreműködik:

Miklósa Erika – szoprán

Horti Lilla – szoprán

Zemlényi Eszter – szoprán

Krajnyák Dalma – alt

Tötös Roland – tenor

Najbauer Lóránt – basszus

 

Vezényel:

Tóth-Vajna Zsombor

Az emléknap üzenetével összhangban a Harmonia Caelestis megszólalása is lehetőséget kínál számunkra arra, hogy figyelmet szenteljünk hagyományainknak, gyökereinknek, hogy megerősítsük, életben tartsuk és továbbadjuk fontos szellemi, kulturális értékeinket. A gyűjtemény egyben névadója a Tóth-Vajna Zsombor vezetésével játszó Harmonia Caelestis együttesnek is, amely korhű előadásban szólaltatja meg az európai és magyar hagyományokat egyesítő műveket. Szólistaként a hazai operajátszás és koncertélet legkiválóbb énekesei, köztük a Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán Miklósa Erika is csatlakozik hozzájuk. A hangszeres összeállítás szabadsága és invenciógazdagsága mindvégig áthatja a programot – ez a szabadság és invenciógazdagság, a zenében rejlő szépség biztosítja, hogy ezúttal is megszülessen a közönséget és a zenészeket összekötő tapasztalat, a mennyei harmónia.

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!