Program


Harmonia Caelestis - Koncert a magyar kultúra napja alkalmából

Harmonia Caelestis - Koncert a magyar kultúra napja alkalmából

A magyar kultúra napja alkalmából tartott ünnepi hangversenyen ezúttal a magyar barokk zene meghatározó alkotása, az Esterházy Pál nevével fémjelzett Harmonia Caelestis-gyűjtemény darabjai hangzanak el a Karmelita koncertek sorozatában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 19. péntek, 19:30

Műsor:

Esterházy Pál: Harmonia Caelestis (1711)

Harmonia Caelestis Barokk Zenekar

 

Közreműködik:

Miklósa Erika – szoprán

Horti Lilla – szoprán

Zemlényi Eszter – szoprán

Krajnyák Dalma – alt

Tötös Roland – tenor

Najbauer Lóránt – basszus

 

Vezényel:

Tóth-Vajna Zsombor

Az emléknap üzenetével összhangban a Harmonia Caelestis megszólalása is lehetőséget kínál számunkra arra, hogy figyelmet szenteljünk hagyományainknak, gyökereinknek, hogy megerősítsük, életben tartsuk és továbbadjuk fontos szellemi, kulturális értékeinket. A gyűjtemény egyben névadója a Tóth-Vajna Zsombor vezetésével játszó Harmonia Caelestis együttesnek is, amely korhű előadásban szólaltatja meg az európai és magyar hagyományokat egyesítő műveket. Szólistaként a hazai operajátszás és koncertélet legkiválóbb énekesei, köztük a Kossuth-, Liszt Ferenc-, és Prima Primissima-díjas koloratúrszoprán Miklósa Erika is csatlakozik hozzájuk. A hangszeres összeállítás szabadsága és invenciógazdagsága mindvégig áthatja a programot – ez a szabadság és invenciógazdagság, a zenében rejlő szépség biztosítja, hogy ezúttal is megszülessen a közönséget és a zenészeket összekötő tapasztalat, a mennyei harmónia.

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


Erkel Ferenc: HUNYADI LÁSZLÓ Opera négy felvonásban, három részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

Henry Purcell DIDO ÉS AENEAS Opera három felvonásban, egy részben, angol nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!