Program


Hab a tortán! mesesorozat: MATRICÁS LACI ÉS A NAGY ZENEBONA

Hab a tortán! mesesorozat: MATRICÁS LACI ÉS A NAGY ZENEBONA

Bemutató 3+
Pagony - Füge Produkció
Az előadás után a Kávézóban gyerek - és pénztárcabarát ebéddel várunk!

Jegytípusok


2 500 Ft
Sector

Aktuális előadások



„Matricás Laci, a híres rabló nagy nehezen kibújik az ágyból, és útnak indul. Miközben oson, lopakodik, csodálatos zenét hall... Vajon honnan jön a muzsika, és hogyan tudná megszerezni magának?”

A Pagony Kiadó a legkiválóbb magyar gyerekkönyvírókat kérte fel egy olyan sorozat megalkotásához, amely a 6-10 éves, olvasni tanuló korosztály számára is izgalmas, élvezetes, könnyen olvasható szövegeket tartalmaz. Így született meg a Most én olvasok!-sorozat, melyben megismerhettük Matricás Lacit és Sárikát is.
 
Matricás Laci: Mészáros Martin
Maszatos arcú Sárika: Barta Ágnes

Szerző: Vadadi Adrienn
Rendező: Szilágyi Bálint
Bábtervező: Horváth Márk
Díszlet és Jelmez: Barta Ágnes és Mészáros Martin

Az alkotó csapatunk közös célja az volt, hogy játékosan, könnyedén, egyszerűen meséljünk el egy történetet a gyerekeknek, hogy a Vadadi Adrienn által megalkotott és sziporkázóan megírt karaktereket magunkra húzzuk, „minden lében kanál” kislánnyá válhassunk, és felidézzük a gyermeki kíváncsiságot, őszinteséget, amivel a világot érdemes nézni. Hogy híres Rablóvá váljunk, aki a világ érdekességeit, kincseit, látszólag értéktelen dolgait magának akarja, miközben a matricáival nyomot hagy a világban. Hiszen a szíve mélyén ez a morcos, mogorva alak is talán arra vágyik, hogy a nyomára akadjanak. Sztár fellépő?
A könyv Rendőrbá’-ját egy fantasztikus muppet formájában láthatják a nézők, melyet Horváth Márk bábtervező alkotott meg számunkra.
Igyekszünk olyan könnyedén és fantáziadúsan játszani, akár a gyermekek, Matricás Laci is lakhat egy harminc centis játék lakóautóban – miért ne –, és ha mind elhisszük, hogy a papagáj ott hintázik a kalitkában, akkor még fütyülni-kiabálni is hallhatjuk!
Egyszerű, a gyerekek számára is ismerős tárgyakkal alkottuk meg az előadás terét és világát és egy bárhol felállítható díszletet valósítottunk meg.
Fontosnak tarjuk, hogy kisgyermekkorban olyan észrevétlenül szokják meg a gyerekek a színházat, hogy életük természetes részévé válhasson. A gyerekek nappali világítás mellett, párnákon, babzsákokban ülve, vagy egy ismerős környezetben – ami lehet akár a saját osztálytermük is – tapasztalhatják meg, hogy milyen csodálatos dolog közösségben élvezni az előadást.
A Matricás Laci-történetek közül pedig azért a Nagy zenebonára esett a választásunk mert a hangszerek, ritmusok, dallamok talán még több lehetőséget adnak arra, hogy kapcsolódhassunk a gyermekközönségünkkel, és reményeink szerint minden előadás végén a gyerekek részvételével, bekapcsolódásával egy nagy zenekarrá válhassunk.

10.15 kapunyitás
10.30: meseelőadás
11.05-12.00: kézműveskedés az előadás témájában, színező/olvasó kuckó, Pagony könyvvásár  (csak készpénzes fizetés lehetséges)

A Pagony Kiadó és a Jurányi Ház közös programja.
A programsorozat a Mastercard támogatásával valósul meg.

Az előadás időtartama: 40 perc
Bemutató dátuma: 2024.10.13. 

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!