Program


Fúvószene

Fúvószene

Az Audi Bläserphilharmonie és Győri Filharmonikus Zenekar közös koncertje több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 18. szombat, 19:00

Műsor:
T. Kraas: Imagasy
G. Holst: 2. (F-dúr) szvit
T. Doss: Of Castles and Legends
O. Waespi: Fanfare and Funk    
***      
S. Melillo: Godspeed!
Hidas F.: Ünnepi zene
S. Yagisawa: Perseus
Reed: Armenian Dances Part I.
J. Fučik: Gigantic March    

Vezényel: Pietro Sarno, Szabó Ferenc

A fúvószene szó hallatán nagy valószínűséggel a katonazenekar jellegzetes, harsány hangzása, pattogó ritmusú indulók, a ragyogó rézfúvós hangszerek lelkesítő látványa merül fel emlékezetünkben. E különleges műfaj azonban sokkal összetettebb, mint azt elsőre gondolnánk! A gazdag hangzási lehetőségeket felvonultató, a legkülönbözőbb hangulatú zenéket hitelesen megszólaltatni képes koncertfúvószenekar intézménye mind a német, mind az angolszász területen rendkívül kedvelt: e sajátos zenének éppen úgy megvannak a jelentős alkotói – mint például Julius Fučik, Alfred Reed vagy Hidas Frigyes –, ahogyan világszerte ismert repertoárdarabjai. Az ingolstadti illetőségű Audi Bläserphilharmonie és a Győri Filharmonikus Zenekar közös hangversenyét két elsőrangú fúvóskarnagy, Pietro Sarno és Szabó Ferenc, a Győr Symphonic Band művészeti vezetője dirigálja. 

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

A 2023-as évad musicalszenzációja még egy nyáron át elkápráztatja a Dóm tér közönségét: visszatér az Ezeregy éjszaka a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezésében!

Ajánló


A Hooligans együttes 2023. december 28-án újra beveszi a Papp László Budapest Sportarénát, ahol egy látványos rock koncerttel kápráztatnak el…

Öt év kihagyás után 2024. március 23-án ismét a közönségé a színpad, az alkotóké a nézőtér – de ami még…

A dolgok –ahogy egy jó vígjátékhoz illik– a végén szépen elrendeződnek, s otthon a nézők nagyrésze nevetve idézi fel a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!