Program


Felhők szárnyán - argentin gitárművész és izraeli magyar operaénekes találkozása

Felhők szárnyán - argentin gitárművész és izraeli magyar operaénekes találkozása

A kontinensek között átívelő, „művészeti légihídon” született kétéves zenei kapcsolat gyümölcse az a repertoár, amit a Rumbach utcai zsinagóga közönsége elé lépő Ádám Eszter operaénekes és Juan Pablo Esmok Lew argentin gitárművész előadásában hallhatunk. A művészek a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában 2023.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 19. szerda, 19:00

A művészek találkozása a csodának köszönhetően a neten keresztül jött létre a zárlatok idején, anélkül, hogy személyesen találkoztak volna.

A klasszikus duett repertoárjában izraeli, zsidó, ladino, szefárdi, argentin és latin-amerikai csodás dallamok szerepelnek a klasszikus duett repertoárjában. Táncos, ütemes, ritmusos örökzöld dallamokat keltenek simogató klasszikus stílusban életre. A Sony gondozásában adták ki első lemezüket, melyet Budapesten vettek fel tavaly ősszel. A koncerten vendégművészként fellép a duettel Konkoly-Thege Réka Márta fuvolaművésznő.

Ádám Eszter operaénekes a Jeruzsálemi Zeneakadémián végzett énekművész és tanár szakokon. Tízéves kora óta szólóénekesként lép fel a capella, kamarazenei és zenekari kísérettel, Izraelben, Magyarországon és több más országban is számos nagy sikerű szólókoncertet adott. Komoly eredményeket ért el nemzetközi versenyeken, tizenkét nyelven énekel és kilenc nyelven beszél. Megtisztelő volt számára, hogy a Maccabia játékok budapesti megnyitóján ő énekelhette a magyar és az izraeli himnuszt. Koncertet adott a Magyar Rádió Márványtermében is, amit a Bartók Rádió közvetített, több alkalommal lépett föl tízezrek előtt, és kétszer már a Zsidó Kulturális Fesztivál fellépői között is üdvözölhettük. 

Juan Pablo Esmok Lew zeneszerző és gitárművész a Manuel de Falla Zeneakadémián szerezte gitárművész és tanár diplomáját. 2010 óta koncertezik szólistaként és föllép különböző együttesek kíséretében is. Saját szerzeményeiből két albuma jelent meg: a „Significativo” (2020) és a „Donde quiera que estés” (2021), s mindkettő nagy sikert aratott. Minden évben meghívást kap a legnagyobb gitárfesztiválokra, így idén is egy olaszországi turnéról érkezik hazánkba. Nagy hangsúlyt helyez a zenei oktatásra, ezért nyári táborokat szervez gyerekeknek, fiataloknak, és mindezek mellett Buenos Airesben a Zeneművészeti Egyetem tanára.

Presser Gábor hallotta a lemezt és azt mondta: „Eszter gyönyörűen énekel és az argentin gitáros igazi virtuóz.”

Jánossy Béla: “Csodálatos előadó művész – alkotó páros.”

"Nagyon jó velük dolgozni, Eszter az angyal és Juan a földi jóság és együtt égi zenét alkotnak.” (Dunai Tamás)

 

Az időpont változtatás jogát fenntartjuk!

A férfiak számára kipa vagy egyéb fejfedő viselése szükséges!

Ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben

Ajánlatunk


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új krimi-vígjátéka egy izgalmas, egész estés kikapcsolódást kínál a krimi és humor kedvelőinek.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!