Program


Fekete-Kovács Kornél, Harcsa Veronika, Dan Bárta, Robert Balzar Trio: Different Aspects of Silence -
5

Fekete-Kovács Kornél, Harcsa Veronika, Dan Bárta, Robert Balzar Trio: Different Aspects of Silence -

A csend témáját körültapogató program zömét Fekete-Kovács Kornél jegyzi, aki érzi is ennek felelősségét: mint mondja, minden egyes eljátszott hang mögött ott sorakoznak mindazok a hangok, amelyek a csendben fellelhetőek voltak, így azonban megfosztattak a megszólalás lehetőségétől.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 17. szombat, 20:00

Fekete-Kovács Kornél, Harcsa Veronika, Dan Bárta, Robert Balzar Trio: Different Aspects of Silence - BMC lemezbemutató

Közreműködik:
Harcsa Veronika - ének
Dan Bárta - ének
Fekete-Kovács Kornél - trombita, szárnykürt, elektronika
Vít Křišťan - zongora, elektronika
Robert Balzar - nagybőgő
Kamil Slezák - dob

Hangokkal lefesteni a csendet valahol olyan, mint tűzzel ábrázolni a vizet, eltáncolni a kövek mozdulatlanságát. Most mégis erre vállalkozik Fekete-Kovács Kornél trombitaművész-zeneszerző a cseh Robert Balzar Trióval, illetve Harcsa Veronika és Dan Bárta énekművészekkel közös, A csend különböző aspektusai (Different Aspects of Silence) című produkció során. Fekete-Kovács Kornél két éve találkozott a Robert Balzar Trióval, akikkel azóta is rendszeresen együttműködik, majd a közös zenei gondolkodás a népszerű cseh jazzénekes, Dan Bárta közreműködésével vált teljessé.

A csend témáját körültapogató program zömét Fekete-Kovács Kornél jegyzi, aki érzi is ennek felelősségét: mint mondja, minden egyes eljátszott hang mögött ott sorakoznak mindazok a hangok, amelyek a csendben fellelhetőek voltak, így azonban megfosztattak a megszólalás lehetőségétől. A zene tehát determinál, ugyanakkor felszabadít, ez pedig a zenei koncepcióban is megnyilvánul: a megkomponált témák kollektív, irányított improvizációkkal váltakoznak, fenntartva a felszabadító erejű kötöttségek és a kötetlenség egyensúlyát. A lírai, elegáns és intim hangvételű szerzemények szövegeit Kornél olyan szerzőktől válogatta, mint William Blake vagy a szúfi filozófus és költő, Rúmi.

A dalok ezúttal a hangszínbeli gazdagságáról is híres Harcsa Veronika, valamint a legjelentősebb cseh díjakat többször elnyert, szuggesztív színpadi jelenléttel bíró Dan Bárta hangján szólalnak meg. A koncert egyben a jövő év elején megjelenő, Different Aspects of Silence című BMC Records-album bemutatójaként is szolgál, amelyen a csend tapasztalatától elidegenedett, 21. századi hallgató árnyalt zenei képet kaphat a csend különböző aspektusairól.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A kultikus regény szereplői a Víg színpadán kelnek életre. Gatsby, a titokzatos múltú aranyifjú fényűző világot teremt maga körül, hogy visszaszerezze élete nagy szerelmét, Daisy-t. Ide invitáljuk nézőinket, ebbe a luxussal, féktelenséggel, és kétségbeeséssel teli világba, amit egyetlen, vég nélküli kérdés hajt: hol vagy?

Zorán neve garancia a minőségre, így Ön ezúttal is felejthetetlen koncertre számíthat!

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


A Kowalsky meg a Vega zenekar 20 éves jubileumát ünnepli! A jeles alkalomból egy közös nagy ünneplésre és egy fergeteges…

Az ukrán származású Lubomyr Melnyk, aki Terry Rileytől megihletve kezdte kialakítani egyéni technikáját, amely szélsőségesen gyors játékon, szinte állandó pedálhasználaton…

Főhősük, Babaróka a történet kezdetén hároméves, és éppen óvodába (vagy ahogy Rókáéknál mondani szokás: kölyökőrzőbe) készül. Milyen lesz egész nap…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!