Program


F!ATAL DRÁMA FÓRUMA - Találkozások

F!ATAL DRÁMA FÓRUMA - Találkozások

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 22. péntek, 20:00

színházterem
jegyár egységesen: 2000 Ft
időtartam: 40 perc
korosztály: 14+

“BÁLINT: Nyáron egy fesztivál előtt megígértem magamnak, hogy nem bánok meg semmit. Igyekszem ehhez tartani magam.”

Miért is lett pejoratív az a szó, hogy „fiatal”? Többek között erre keresi a választ a Találkozások minden szereplője. Egy 18 éves fiú, Bálint beavatási szertartásokon való részvételét követhetjük végig, a számára eddig csak vágyott felnőtt világ kapujában. Ismerkedés, hivatali ügyintézés, felvételi… Bálint színész akar lenni, de a színpadra lépés előtt sok olyan szerep van még, amiben meg kell halnia.

Sipos Balázs Gyula szövege a Fiatal Drámaírók Háza “tizennyolc” hívószavú pályázatára született, és került bemutatásra felolvasóest formájában 2022. decemberében az Okuláré Projektben. A szöveget most Mohácsi Viktória rendezésében láthatják az érdeklődők.

A 2B társulat különböző élethelyzetekben lévő fiatalokból áll össze, akiket csapattá kovácsol a dráma iránti szeretet és a színházcsinálás. Hátterüket tekintve többek között a BIAK színészosztályból és a Waldorfból érkeztek.

Sipos Balázs Gyula 2004. február 29-én született. Jelenleg a Pesti Magyar Színiakadémia első évfolyamos növendéke, előtte a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnáziumban tanult. Több színházi produkcióban is volt lehetősége kipróbálnia magát. Az írás mindig fontos szerepet töltött be az életében. Eleinte (mint minden szerelmes fiatal) verseket írt, mára leginkább jeleneteken és drámákon dolgozik.

A Fiatal Drámaírók Háza a legújabb drámaíró generáció befogadó műhelye és produkciós irodája. A világot jelentő deszkák eléréséhez minden pályakezdő tehetségnek kell egy ugródeszka, a céljuk, hogy ezt több formában is biztosítsák, folyamatosan figyelve – és alakítva – az itthoni kulturális élet helyzetét.

Szereplők:
BÁLINT: Zóka Olivér Levente
ELADÓ: Bogdán Anna Barbara
TITKÁR: Baki Virág
ÖNGYILKOS: Dorogi Sándor
ISTEN: Dorogi Sándor

Írta: Sipos Balázs Gyula
Rendező: Mohácsi Viktória
Produkciós asszisztens: Simon Orsolya

Ajánlatunk


Robert Wilson amerikai színházi rendező és képzőművész és Tom Waits énekes-dalszerző, zeneszerző 1990-ben bemutatott „zenés meséje” A bűvös vadász című Weber opera átirata.

Zorán márciusban újra a BKK-ban

Ajánló


Félárú jegy: 2-18 év között, 62 éves kor felett, nyugdíjas, diák. Családi jegy: két felnőtt és két 18 év alatti…

3 Grammy-díj, 14 sorlemez, 8 koncertalbum, 3,4 millárd dalletöltés és tucatnyi világsláger – ez az 1977-ben alapított amerikai Toto rövid…

musical Az előadást angol felirattal játsszuk.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!