Program


Fassang László - Orgona a központban

Fassang László - Orgona a központban

Fassang László neve aligha ismeretlen a budapesti közönség számára. Az orgonaművész kiterjedt hazai és nemzetközi előadói tevékenysége a klasszikus orgonairodalom megszólaltatására összpontosul, de fontos részét képezi másik szenvedélye, az improvizálás is.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 14. kedd, 19:30

Orgona a központban
Fassang László A Zeneakadémia saját szervezésű programja
J. S. Bach – Fassang László: Chaconne a d-moll hegedűpartitából
Szathmáry Zsigmond: B-A-C-H hommage à ...
Liszt: Prelúdium és fúga a B-A-C-H motívumra

SZÜNET

Schumann: Hat darab kánonformában, op. 56
Ligeti: Musica ricercata – részletek
Kurtág György: Játékok – részletek
Brahms – Fassang László: Chaconne a 4. (e-moll) szimfóniából

Fassang László (orgona)

Fassang László neve aligha ismeretlen a budapesti közönség számára. Az orgonaművész kiterjedt hazai és nemzetközi előadói tevékenysége a klasszikus orgonairodalom megszólaltatására összpontosul, de fontos részét képezi másik szenvedélye, az improvizálás is. Zeneakadémiai hangversenyének középpontjában Johann Sebastian Bach zenei öröksége foglal helyet. Az est a legendás d-moll chaconne-nal veszi kezdetét, melyben Bach a felesége elvesztése utáni gyászának adott örökérvényű kifejezést. A komponista nevéből képzett zenei motívum (B-A-C-H) a zenetörténet számos mesterét ihlette meg: Liszt prelúdium és fúgájához Szathmáry Zsigmond modern alkotása szolgál kontrasztként. Schumann kontrapunktikus karakterdarabjait Ligeti György és Kurtág György remek miniatűrjei követik. Az estet megkoronázó mű Brahms negyedik szimfóniájának grandiózus fináléja, mely a chaconne-hoz hasonló variációs technikája révén találó lezárást nyújt a koncertnek.
 
Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!