Program


Évadnyitó koncert a Karmelitában - Némafilmvetítés élő orgonakísérettel

Évadnyitó koncert a Karmelitában - Némafilmvetítés élő orgonakísérettel

A Karmelita koncertsorozat nyitó alkalmán egy régi hagyományokra épülő, ma mégis kuriózumnak számító műfajjal, a némafilmre történő orgonaimprovizációval ismerkedhet meg a közönség.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 14. szombat, 19:30

A Nemzeti Filmintézet – Filmarchívummal együttműködésben megvalósított koncerten Kovács Róbert orgonaművész improvizál Kertész Mihály 1914-ben rendezett nagyszabású anyamelodrámájára, A tolonc című filmre.

A toloncot a magyar és egyetemes filmtörténet unikális darabjaként tartják számon: ez a korszak színészóriásának, Jászai Marinak az egyetlen fennmaradt filmje, Kertész Mihály legkorábbi rendezése, továbbá olyan korabeli filmsztárok láthatók benne, mint Berky Lili vagy Várkonyi Mihály. Ha improvizációról van szó, Kovács Róbert orgonaművész bizonyítottan a nemzetközi világ élvonalába tartozik. Ezúttal a Karmelita 2022-ben átadott orgonáján mutatja be, mennyi lehetőséget rejt magában a hangszer, és hogyan segíti ez őtmindabban, hogy a zenével még élőbbé, még átélhetőbbé varázsolja számunkra Kertész Mihály filmjét.

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical. A történet ismert: nyüzsgő kikötő, a tenger hullámzása, régi-új szerelmek, esély egy új életre, őrült karneváli forgatag, intrika, bosszúvágy, elégtétel és Párizs, hol jobb és könnyebb az élet... mind-mind megelevenedik Alexandre Dumas világhírű regényének zenés színházi adaptációjában.

A legendás Nagy Generáció tagjai közül Zorán az egyetlen, aki minden évben országjáró körútra indul, a turné, mint létforma továbbra is vonzza. A vidéki, kisebb művelődési házakban ugyanolyan őszinte odaadással énekel, mint a legrangosabb fővárosi rendezvényhelyszíneken.

Hurrá! Először Debrecenben a Garden of Lights varázslatos fény és multimédia-kiállítása, ahol elmerülhetünk a képzelet és a kreativitás erdejében! Az őszi, téli estéken szeretettel várunk Pinokkió világában a csodálatos ZOO Debrecenben! Gyere el a szeretteiddel és fedezz fel egy mesebeli, varázslatos helyet!

Ajánló


Ádám Jenő azonos című műve nyomán MAGYAR KARÁCSONY Dalmű két képben, egy részben, magyar nyelven

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!