Program


Etnoshop workshop

Etnoshop workshop

Nemezelő kézműves foglalkozás
Készíts róka figurát egy néprajzi állatmotívum alapján!
2024. május 11. szombat - 10.30-13.30h

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 11. szombat, 10:30

A tűnemezelés napjainkban nagyon népszerű hobbitevékenység. Speciális tűvel történik a gyapjúszálak egymáshoz nemezelése, így alakítva ki egységes, nemezelt anyagot. A munkához finom kártolt merinó gyapjút használunk. A forma kialakítása a gyapjú különböző módon való hajtogatásával, csavarásával, tekergetésével és nemezelő tűvel való tömörítéssel történik. A lábaknál drótból merevítő vázat alakítunk ki. A végeredmény egy kedves róka figura, mely saját kezünk munkája.

A múzeumi műtárgyak és a rajtuk megjelenő motívumok gyakran ihletnek meg alkotókat és művészeket, nincs ez másként a Néprajzi Múzeum állatmintákkal díszített tárgyaival sem. A múzeum gyűjteményéből származó alma- és szilvafából faragott dobozkán a virágok és a levelek között megbújik egy róka. A workshop során ezt a kisrókát fogjuk életre kelteni gyapjúból tűnemezelés technikával Roskóné Mogyorósi Mária kézműves oktató, a Guzsalyas Műhely vezetője segítségével.

Gyerekek és felnőttek számára is izgalmas kreatív kikapcsolódás.

A foglalkozás 10 éves kortól ajánlott. 

Helyszín: Néprajzi Múzeum, Szalon (az Etnoshoppal szemben)

Ára: 4500 Ft, mely tartalmaz az alapanyagokkal és az eszközökkel, valamint az oktatást.

Ajánlatunk


Korunk világszerte elismert és nagyra becsült hangszeres művészei között előkelő helyet foglal el Perényi Miklós, akinek nemrég ünnepeltük 75. születésnapját. A MÁV Szimfonikusokhoz több évtizedes szoros barátság fűzi, ezért is köszöntjük egy olyan kiemelt koncert keretében, ahol kamaramuzsikusként is bemutatkozhat, sőt tanárként is, mivel egy növendékével együtt adja elő Vivaldi kettősversenyét.

Strindberg "A pelikán" című színművét Ördög Tamás, a Dollár Papa Gyermekei alapítója és rendezője viszi színre Tóth Ildikó, Sodró Eliza, Major Erik és vendégként Bányai Kelemen Barna, a Katona József Színház művésze szereplésével.

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti felirattal

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!