Program


Etnoshop workshop

Etnoshop workshop

Nemezelő kézműves foglalkozás
Készíts róka figurát egy néprajzi állatmotívum alapján!
2024. május 11. szombat - 10.30-13.30h

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 11. szombat, 10:30

A tűnemezelés napjainkban nagyon népszerű hobbitevékenység. Speciális tűvel történik a gyapjúszálak egymáshoz nemezelése, így alakítva ki egységes, nemezelt anyagot. A munkához finom kártolt merinó gyapjút használunk. A forma kialakítása a gyapjú különböző módon való hajtogatásával, csavarásával, tekergetésével és nemezelő tűvel való tömörítéssel történik. A lábaknál drótból merevítő vázat alakítunk ki. A végeredmény egy kedves róka figura, mely saját kezünk munkája.

A múzeumi műtárgyak és a rajtuk megjelenő motívumok gyakran ihletnek meg alkotókat és művészeket, nincs ez másként a Néprajzi Múzeum állatmintákkal díszített tárgyaival sem. A múzeum gyűjteményéből származó alma- és szilvafából faragott dobozkán a virágok és a levelek között megbújik egy róka. A workshop során ezt a kisrókát fogjuk életre kelteni gyapjúból tűnemezelés technikával Roskóné Mogyorósi Mária kézműves oktató, a Guzsalyas Műhely vezetője segítségével.

Gyerekek és felnőttek számára is izgalmas kreatív kikapcsolódás.

A foglalkozás 10 éves kortól ajánlott. 

Helyszín: Néprajzi Múzeum, Szalon (az Etnoshoppal szemben)

Ára: 4500 Ft, mely tartalmaz az alapanyagokkal és az eszközökkel, valamint az oktatást.

Ajánlatunk


komédia, szerencsejáték egy részben

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!