Program


Eötvös / Ravel / Berio - Concerto Budapest 23/24 F2

Eötvös / Ravel / Berio - Concerto Budapest 23/24 F2

MŰSOR:
EÖTVÖS PÉTER: Triangel
RAVEL: Bevezetés és allegro
BERIO: Sinfonia

Isao Nakamura ütőhangszerek, Neue Vocalsolisten
Vezényel: Fabián Panisello

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 14. csütörtök, 19:30

Eötvös 80.

„Az ütőhangszeres szólistáknak megvan a maguk kis univerzuma: sajátos hangszerekkel, különleges játéktechnikákkal… A Triangel úgy van megkomponálva, hogy teret biztosítson ezeknek az egyéni kreatív erőknek. A négy csoportra osztott együttes részben rögzített, részben spontán módon reagál a szólistától érkező zenére. Ez a darab azokat az improvizált kadencia-technikákat fedezi fel, amelyek mintegy 100 évvel ezelőtt a versenyművek szerves részét képezték”, írja a Triangelről a zeneszerző. A darab 1993-as ősbemutatójának ütőhangszeres szólistája ugyanaz az Isao Nakamura volt, akit hangversenyünkön a Müpa közönsége is hallani fog. Berio Sinfoniája (1969-ben a New York-i Filharmonikusok 125. évfordulójára komponálva) sem nélkülözi a pesszimista felhangot, a zenekarra és nyolc énekszólamra írott darab zenei idézetek segítségével egy elvont és groteszk kultúratörténetet vázol fel. A szövegek (beszéd, suttogás, kiabálás) forrásai igen változatosak: Claude Lévi-Strauss, Samuel Beckett (regényrészletek) és Gustav Mahler (partitúrák előadói instrukciói). 

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Egy árva gyermekekből álló csapat és egy rendkívüli felnőtt, egy nemes lelkű művész a háború sújtotta Magyarországon. Varázslatos történet hűségről, bátorságról, barátságról és emberségről az embertelenségben.

A SIKER VISSZATÉR! A Crescendo Music Management bemutatja Szörényi Levente – Bródy János: István, a király 40. Éves Jubileumi Koncert

Ajánló


Közel két évszázada ad reményt és erőt „e rút világban” Liliomfi és Mariska minden ukázt felülíró szerelme, Szellemfi játékkedve és…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!