Program


Elek Ányos - Bőröndmesék
3

Elek Ányos - Bőröndmesék

mesejáték gyereknek

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. augusztus 12. szombat, 10:30

 

Bőröndmesék 

 

Elek Ányos a fesztiválok népszerű játékmestere, a csúzlizda és űrállomások kedvelt nevettetője ezúttal is mosolyt csal gyermeke arcára: La Fontaine mesét mond, mert bejárta a világot, s sok szépet látott. E világutazó sok bőrönddel megérkezik, először eggyel, majd egy másikkal, végül 8 bőröndöt látunk. Varázsol bűvészkedik, táncol, játszik.

Az egyik poggyászból egy tehén farka látszik. Így eszébe jut egy történet, egy bögyös tehénről és egy nagyravágyó békáról. Oly igaz eset, hogy talán veled is megtörténhetett. Használja a néző fantáziáját, és a nagymama fakanalát.

A történet tovább úszik, s hipp-hopp a főhősünk megéhezik. És láss csodát, egy holló száll a vállára. Egy újabb történet. Egy róka (aki az imént még La Fontaine sálja volt), egy vállfa, és Mátyás legszebb madara, aki hoppon marad, s koplal tovább! Már csak egy mese, a vásárba menő molnárról, a fiáról és egy nagy szamárról.

A szereplők száma pont két tucat és a lurkó jól mulat. Lesz itt vásár, ahol mindenki árul, sok-sok portékát, szőlőt, körtét, porcelánt. Minden gyerek a vásár része, míg a mami a plazában a vásárfiát (vagy lányát) szépen nézte. Bezáródnak a bőröndök, La Fontaine folytatja útját, mesét mond és világot lát. Aki a bőröndből a meséket versben elé húzza: Elek Ányos.

Aki a mese mellett még színezőt is kap: a lurkó, a kicsi és a nagy.

Játssza: Elek Ányos

 

Az előadás hossza: 45 perc

Ajánlott korhatár: 3 éves kortól

 

 

Ajánlatunk


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!