Program


Éjfény és virágbirodalom – BARANYAI Levente kiállítása

Éjfény és virágbirodalom – BARANYAI Levente kiállítása

BARANYAI Levente festőművész kiállítása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 30. péntek

Éjfény és virágbirodalom

BARANYAI Levente festőművész kiállítása

2022. december 1–30.

Baranyai Levente festőművész nagyméretű vásznain madártávlatból, manipulált légifelvételek felhasználásával jelenít meg táj- és városrészleteket. Festményei a vaskosan, több rétegben felvitt olajfestéktől, és az így létrejövő izgalmas térhatásoknak köszönhetően, valamint a pasztózus absztrakt színfoltok révén drámai hatást keltenek. Művei egyrészt a vizuális médiumok ismeretelméletére és esztétikájára vonatkozó kérdéseket vetnek fel, miközben a kompozíciók a valóságból indulnak ki, és a közeliben széteső festéktextúrák – a megfelelő távolságból személve a képet – egy reális látvánnyá állnak össze. A festői bravúron, a vastagon felvitt színrétegeken és a magasból elénk táruló különleges perspektívákon túl, a képek mélyebb jelentésrétegeket is hordoznak, Baranyai szociológiai és filozófiai üzeneteket fogalmaz meg, reflektálva saját korára és társadalmára, a világban zajló eseményekre.

A Hegyvidék Galériában a festőművész két legújabb festményciklusa kerül bemutatásra. Éjfény című sorozatában az ember által épített, és az évszázadokon át egyre bővülő és terjeszkedő metropliszok világát eleveníti meg, ahogy az éjszakában felvillanó fényeik csillagrendszerként ragyognak az űrből, illetve galaxisként uralkodnak a távoli csillagként pislákoló kistelepülések felett, felvetve a fényszennyezés kérdéskörét. Virágbirodalom című sorozatában pedig a történelmünk során lezajló világbirodalmi törekvések, gyarmatosítások, háborúk és pusztítások ellenpontjaként a béke, a nyugalom iránti, valamint a tudás tiszteletére és az emberi szeretetre irányuló vágy fogalmazódik meg.

Kiállításmegnyitó:
2022. december 1. (csütörtök) 18:00

A kiállítást megnyitja:
Készman József művészettörténész, kurátor

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

A kiállításmegnyitón való részvétel díjtalan.

A kiállítás megtekintése regisztrációs jegy (200 Ft) megvásárlásával lehetséges. Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Hegyvidék Kártyával ingyenes.

A kiállítás megtekinthető 2022. december 2-tól december 30-ig, keddtől péntekig 10:00–18:00, szombaton 10:00–14:00 között.

Kép // Baranyai Levente: Black Tokio, 2021; olaj, vászon, 156×230 cm

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!