Program


Egressy G. Tamás: Pilátus

Egressy G. Tamás: Pilátus

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 21. szombat, 19:00

Vajon mi vonzza a lelkesen szolgáló helytartókat, a tekintélyre ácsingózó tisztségviselőket, arelativizálókalandorokat, a küldetéstudattól vezérelt zsarnokokat és a megélhetési “megmondóembereket” a nagybetűs Hatalom felé? 

El lehet-e különíteni az embert a tetteitől? Számít-e, milyen vélt vagy valós nyomásnak engedelmeskedve adja be a derekát – vagy épp törtet hideg fejjel, tudatosan? Mire jutunk a pszichologizálással, amikor fontos, akár az egész történelemre is jelentős hatást gyakorló döntésekről van szó? 

Hihetünk-e egy tetteit utólag magyarázó politikusnak, vagy megbízhatatlan elbeszélőként kell értelmeznünk, akinek lételeme a manipuláció? Létezhet-e őszinte, valódi kétely és megbánás a nyilvános maszk mögött? 

Vajon kit vagy mit reprezentálhat napjainkbanQuintusPontiusPilátus és Jézus Krisztus? 

Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg. 

 

Írta, rendezte és játssza: Egressy G. Tamás 

Rendezőasszisztens: Galambos Zsófi 

Hang: Gádor Gellért 

Hangbejátszásonközreműködik: László Zsolt 

 

Külön köszönet:TernaiKrisztina, Eszes Valéria, Sütő Attila 

 

Ajánlatunk


A VeszprémFest zárónapján a brit szupersztár, JAMES BLUNT ad koncertet. Az énekes 2022 februárjában induló, The Stars Beneath My Feet című Európa turnéjának keretében lép fel Veszprémben.

2022. március 15-étől a felújított Operaház ismét várja az építészet és a kultúra iránt fogékony látogatóit vezetett túrák keretében. Ismerje meg, miként született újjá az opera- és balettjátszás fellegvára, hogyan nyerték vissza eredeti fényüket az épület csodás terei, és milyen korszerű újítások várják az előadásokra érkező közönséget!

Az utóbbi évek legsikeresebb rapprodukciója visszatér a Füredi SunCity színpadára.

Ajánló


Három nem szokványos szólóhangszerre írt versenymű, s Mozart „kis” g-moll szimfóniája hangzik majd el az előadás során.

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 37 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének.

2021. augusztus 20-án nyílt meg az érdeklődők előtt a Budavári Palotában újjászületett Szent István-terem. Az államalapító Szent István királyunkról elnevezett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!