Program


Dalszerelőműhely // Adele // Fazekas Gergely
3

Dalszerelőműhely // Adele // Fazekas Gergely

A Dalszerelőműhely negyedik évadjának második előadásán Adele legutóbbi albumának elsőként kihozott dalát, az „Easy On Me”-t fogjuk szemügyre venni.

Jegytípusok


4 500 Ft

Aktuális előadásokA Dalszerelőműhely negyedik évadjának második előadásán Adele legutóbbi albumának elsőként kihozott dalát, az „Easy On Me”-t fogjuk szemügyre venni. Megnézzük, miként lehet az érzelmi bizonytalanságot finom metrikai eltolások mentén elhelyezett harmóniákkal megjeleníteni, hogyan fejezhető ki egy dallamban a bezártság és az önfeladás, illetve a saját lábra állás felszabadító élménye. Sőt azt is megpróbáljuk megérteni, hogy a dal különös felépítése, vagyis a popszámok hagyományos „versszak-versszak-refrén” szerkezetének finom módosításai révén miként közvetíthet a zene komplex érzéseket. És még Adele énekhangjának titkát is megpróbáljuk megfejteni (spoiler: nem fog sikerülni, de közben megismerkedünk egy csodálatos barokk operaáriával).

A műhelyvezető a Dalszerelőműhely negyedik évadjában is Fazekas Gergely zenetörténész, a Zeneakadémia tanára. 

A Dalszerelőműhely 2021 őszén kezdte működését az ISON-ban. Az első három évad során Billie Eilish, Janelle Monáe, Eminem, Adele, Shawn Mendes, Harry Styles, Dua Lipa, a Carson Coma, Krúbi, Taylor Swift, Måneskin, SZA és Olivia Rodrigo egy-egy dalát vizsgáltuk. A cél az, hogy megértsük, mi történik a zene „belsejében”: mit csinál egy-egy dalban a kardántengely, a karburátor és a gyújtógyertya, vagyis olyan kérdésekre keressük a választ, hogy miként kapcsolódik egymáshoz szöveg és zene, mitől lesz izgalmas (vagy éppen kevésbé izgalmas) egy dallam, hogyan áll össze a hangzás és a harmóniavilág. A foglalkozásokon való részvételnek nem feltétele a zenei előképzettség, két nyitott fülön kívül más segédeszközre nem lesz szükség (csavarhúzót, fogót, kompressziómérőt biztosítunk).

Ajánló


Bach, Brahms - Grand Finale Fesztivál Akadémia Budapest Grand Finale ritkán hallott remekművekkel világhírű művészek tolmácsolásában.

Havasi Balázs zongoraművész újra a Tokaj Fesztiválkatlanban ad koncertet 2024. augusztus 10-én!

Az idei Fesztivál Akadémia Budapest díszvendége Alessandro Baricco olasz író, akinek új művéből hangzanak el részletek és Zeneakadémia színpadán július…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!