Program


Csillagvágta - Palya Bea koncertje

Csillagvágta - Palya Bea koncertje

Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó és különleges alakja 2023-ban is visszatér a Városmajori Szabadtéri Színpadra.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. augusztus 5. szombat, 20:00

Csillagvágta - Palya Bea koncertje
A koncert hossza 100 perc szünet nélkül.

„Kicsi Bea, nyáreste, Bag, falu széle. Lement a nap, jő az illatos este.
Dúdolok, ülök a gangon, népdalon érik a hangom, a dalban csillagok és szerelmes esték, illatok, csókok, testek, szájak, megindulások, vágyak… az előttem énekelt öregek az éjszakai eget ugyanilyen mámorosan lesték.
Az érzékszerveim lüktetnek, befogadhatatlanul gyönyörűek az ingerek. Tücsök cirpel a dalom alá ritmust, béka kuruttyol, orromban rózsa és liliom illata kavarog, a nyárutó forrósága nappal gyümölcsöt és trágyát érlel, éjjel pedig zabolátlanok az ízek, a hangok, és az illatok, mint szabadjára engedt, örökkön futó vadállatok.

A szabadságom: érték.
Áténekeltem negyven évet, s megőriztem magamban ezt a vadságot, ezt az éltető nyersességet, a tiszta szívemet, a tiszta hangomat, az áldott élettel teliséget.

A zenészeim is ilyenek. Ha kell, zabolátlanul vadak, és ha kell, kíméletlenül koncentráltak és profik. Királyok a maguk hangszerén, s ezen a koncerten is együtt vágtatunk királynői birodalmam tágas fennsíkjain, lovainkat a csillagos ég alatt habosra hajtjuk, repül a csillagpor, a képek hangokká fordítódnak.

A tágas nyári éj égi mozijában lesznek régi és új dalok Szabadon szárnyalunk, Szaladósban vadulunk, Vadludak és Kígyó, Hívlak téged és Volt szeretőm, Csillagvágta és Suttognak a vének – és mindeközben néha hallunk Titeket is, Téged!
Szerelmes szinesztézia, átjárás az illékony világok birodalmába a zene és a dalok által, közös oldódás, veletek közös éneklés, valahova tartozás.
Lehozzuk együtt a csillagokat az égről.
Csillagvágta.”

Az énekesnőt a különböző, ősi népek zenéi inspirálják, mégis, leginkább saját szerzeményeit énekli, önmagát dalokba gyúrva halad egy belső úton. Palya Bea a magyar zenei színtér egyik nélkülözhetetlen és jellegzetes alakja, Prima-díjas és kétszeres Artisjus-díjas magyar énekes, előadóművész, dalszerző, előadó és tréner.

Közreműködők:
Mihalik Ábel dob
Lisztes Jenő cimbalom
Novák Csaba nagybőgő
Szokolay Dongó Balázs fúvós

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!