Program


Csillagtánc
9

Csillagtánc

Valeriya Sheshukova az oroszországi Permi Gyermek Cirkusz Iskolában, majd a Permi Állami Nemzeti Egyetemen végezte tanulmányait. Kiváló képzésének, elhivatottságának és a cirkuszművészet iránti szeretetének köszönhetően számos szakmai elismerésben részesült. Többek között diadalmaskodott Sochiban, a Szentpétervári Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, a Bulgáriai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon és az Orosz Nemzetközi Cirkuszfesztiválon.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 31. péntek, 15:00

A Fővárosi Nagycirkusz bemutatja: Csillagtánc

Október 29-től december 31-ig

A Fővárosi Nagycirkusz október 29-től december 31-ig egy letisztult és elegáns, klasszikus cirkuszi műsorral várja a kicsiket és nagyokat. Igazi karácsonyi hangulat és artista sztárprodukciók! Tartsanak velünk!

VALERIYA SHESHUKOVA – LENGŐTRAPÉZ SZÁM / TRAPEZE ACT – OROSZORSZÁG / RUSSIA

Valeriya Sheshukova az oroszországi Permi Gyermek Cirkusz Iskolában, majd a Permi Állami Nemzeti Egyetemen végezte tanulmányait. Kiváló képzésének, elhivatottságának és a cirkuszművészet iránti szeretetének köszönhetően számos szakmai elismerésben részesült. Többek között diadalmaskodott Sochiban, a Szentpétervári Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, a Bulgáriai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon és az Orosz Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. Szaltókkal, átfordulásokkal fűszerezett, művészi lengőtrapéz száma elvarázsol és megborzongtat.

DUO DEVLIKAMOVS (OLGA ÉS MARAT DEVLIKAMOV) “MEMORIES” – KÍNAI RÚDSZÁM / CHINESE POLE ACT – OROSZORSZÁG / RUSSIA

Olga és Marat Devlikamov tornászokból lettek artistaművészek. Miután több cirkuszművészeti zsánert elsajátítottak, fő számuknak a kínai rudat választották, majd Timur Kaibzhanov rendezővel közös munkába kezdtek Moszkvában. A Duo Devilkamovs letisztult, megható romantikus számával Németországban, Törökországban, Izraelben, Ausztráliában és Andorrában is megörvendeztette a közönséget. Évekig Las Vegasban egy színházi-cirkuszi showban léptek fel, valamint tagjai voltak a Cirque du Soleil társulatának is.

MIHAIL NYIKOLAJEVICS ERMAKOV „PROF. ERMAKOVS DOG ACADEMY” – KUTYASZÁM / DOG ACT – OROSZORSZÁG / RUSSIA

Mihail Nyikolajevics Ermakov egy százéves orosz cirkuszi dinasztia tagja, amelyet nagyapja, Nyikolaj Andrejevics Ermakov alapított, aki állatidomárként és Kutyaiskola című produkciójával vált világhírűvé. A klasszikussá vált számmal nagypapája és édesapja után Mihail is fellép okos kutyusaival a Fővárosi Nagycirkuszban. A Kutyaiskola egy mókás és kedves szám, amelyben az ember legjobb barátai rendhagyó földrajz-, matematika-, ének- és táncórákon vesznek részt. Hatalmas élvezettel és játékossággal vetik bele magukat a tanulásba, amely nemcsak számukra, hanem a közönség számára is sok vidámságot tartogat.

ÁLLATVÉDELEM!

HISZÜNK AZ EMBER-ÁLLAT HARMONIKUS VISZONYÁBAN. A FŐVÁROSI NAGYCIRKUSZ ÉLHARCOSA A SZÍNPADON FELLÉPŐ ÁLLATOK VÉDELMÉNEK. A CIRKUSZBAN FELLÉPŐ ÁLLATOK ÉS GAZDÁIK BOLDOG HARMÓNIÁBAN ÉLNEK ÉS DOLGOZNAK EGYMÁSSAL

NYIKOLAJEVICS ERMAKOV – LABDAZSONGLŐRSZÁM / BALL JUGGLER ACT – OROSZORSZÁG / RUSSIA

Mihail Nyikolajevics Ermakov a 80-as éveket idéző, retro stílusú excentrikus koreográfiai elemekkel tarkított száma egyszerre nevettet meg és kápráztat el. A focilabdákkal végrehajtott trükkök a futball freestyle és a zsonglőr elemek különleges keveredéséből épülnek fel. Mihail ügyességét mi sem bizonyítja jobban, hogy Guinness világrekorder pontszerzésben:2320-szor pattogtatta a labdát a lábával a vállára, majd vissza.

MIHAIL NYIKOLAJEVICS ERMAKOV ÉS ERMAKOVA EVGENIIA – PAS DE DEUX – BALETT KERÉKPÁRON / PAS DE DEUX ON BICYCLE – OROSZORSZÁG / RUSSIA

A balett kerékpáron egy ritka zsáner a modern cirkuszban. Mihail Nyikolajevics Ermakov és Ermakova Evgeniia Oroszország egyik legrégebbi cirkuszának, a Ciniselli Circus cirkuszmúzeumának archív fotóiból és plakátjaiból kiindulva alkották újra a műfajt. A Fővárosi Nagycirkusz porondján látható különleges szám a balett és a cirkuszművészet szemet gyönyörködtető fúziójából született. A házaspár a Bolshoi Cirkusz társulatának tagjai.

OLEKSII GRIGOROV és MARINA GLAVATSKIKH – „SECRET OF MY SOUL” – LEVEGŐKARIKA-SZÁM / AERIAL HOOP ACT – OROSZORSZÁG – UKRAJNA / RUSSIA – UKRAINE

Oleksii Grigorov karrierje 1996-ban kezdődött duó trapéz számmal, majd szóló röhnrad produkcióval örvendeztette meg a közönséget. Miután találkozott jövendőbeli feleségével, az addig zsonglőr-és lovas produkciókkal fellépő Marina Glavatskikh-el, megvalósították régi álmukat és létrehozták romantikus, lírai levegőkarika-számukat, amellyel a világ leghíresebb cirkuszaiban, show műsoraiban és varietéiben léptek fel. A biztonsági kötél nélkül végrehajtott, nehéz trükkökkel tűzdelt szám a lélek titkait kutatja, a férfi és nő között lévő összetörhetetlen, bizalmon, egyensúlyon, egyenlőségen és szerelmen alapuló kapcsolatot.

A Secret of my Soul produkciót számos cirkuszfesztiválon díjazták: Kijevben, Moszkvában, Massy-ban arany-díjjal, Zhuhai-ban és Minszkben ezüst-díjjal, Latinában pedig bronz-díjjal.  

TROUPE ETHIOPIA (ANDAMLAK DELIL, BINIYAM ZENEBE, ENDALKACHEW ADENEW, ERMIAS HABTAMU, KIRUBAL ALEMU, NEBYU HAWASE, NUREADIS ABAS, WASIHUN FIKREMARIAM, YARED TIGSTU) – HAND VOLTIGE SZÁM / HAND VOLTIGE ACT – ETIÓPIA / ETHIOPIA

A Troupe Ethiopia hand voltige akrobata csoportot 8 éve alapították Addis Abebában, Etiópiában, Winget Cirkusz néven. A csapat 2017-ben csatlakozott a Yeneneh Tesfaye által vezetett African Dream Circushoz. A magasan képzett társulat tagjai izgalmas, szaltókkal fűszerezett produkciójukkal számos cirkuszfesztiválon képviselték hazájukat. A Troupe Ethiopia az ügyességen kívül más üzenetet is közvetít: bizalom és csapatmunka nélkül nincs eredmény!

SERGEI EFTODE, ANASTASIA SARYCHEVA, VALERY KRUGLOV – „ON THE PEAK” – PERZS SZÁM / PERCHE ACT – MOLDOVA – OROSZORSZÁG / MOLDOV­A – RUSSIA

Sergei Eftode 2016-ban alkotta meg izgalmas perzs számukat az Európai Cirkusz Szövetség megrendelésére a Moszkvai Állami Cirkusz “7 ZHELANIY” című show műsorába. Sergei feleségével, a ritmikus gimnasztikában jártas Anastasia Sarychevaval és az akrobatikában kiemelkedő Valery Kruglovval számos országban lépett fel. Most a Fővárosi Nagycirkuszban ejtik ámulatba a közönséget: Sergei egy hét méter magas fém rudat tart a levegőben, amelynek tetején kolléganői lélegzetelállító trükköket mutatnak be a magasban.

NIRIO RODRIGUEZ TEJEDA – HANDSTAND SZÁM / HANDSTAND ACT – KUBA / CUBA

A 33 éves Nirio Rodriguez Tejeda a Kubai Nemzeti Cirkusziskolában végzett kézegyensúlyozó szakon. Tizenhárom éves cirkuszi pályafutása alatt bejárta a világot, számos varietében és cirkuszban lépett fel, például a franciaországi Medrano Cirkuszban. Az I. Online Nemzetközi Cirkuszfesztivál Ezüst-díjasának és az olaszországi Salieri Circus Award Bronz-díjasának produkciójában ötvöződik az erő, a precizitás, a hajlékonyság és az egyensúly.

PAVEL VALLA BERTINI – EGYKEREKŰ SZÁM / UNICYCLE ACT – SPANYOLORSZÁG / SPAIN

Pavel Valla Bertini Csehországból származó cirkuszi dinasztiájának ötödik generációs tagja. Karrierjét családi fellépésekkel kezdte, majd megalkotta különleges egykerekű számát. A produkció különlegességét a különböző magasságú egykerekűk használata és az akrobatikus elemek adják.

RCC ARUBA (JUAN CAMILO AGUILLON USAQUEN, DIEGO FERNANDO JARAMILLO OSPINA, DIEGO EMILIO GARZON SIERRA, JUAN FELIPE MARIN RIOS, JHON FREDYS BADILLO MARTINEZ) – DESZKASZÁM / TEETERBOARD ACT – KOLUMBIA / COLUMBIA

Elképesztően látványos szaltókat mutat be az Rcc Aruba ugródeszka csoport. Produkciójuk alatt egy pillanatra sem pihennek, két deszkán mutatják be elképesztő trükkjeiket. Ügyesség, csapatmunka, kitartás és izgalom jellemzi a világszerte sikert aratott számot.

DUO KYRIOZ (RAFAEL TLAMATEUTLI LEGARIA GARCIA, CARMEN CHAVEZ ESQUIVEL) – GOLYÓSZÁM / BALANCE ON BALLS ACT – MEXIKÓ – USA / MEXICO – USA

A Duo Kyrioz tagjai emelő elemekkel tarkított golyószámukban fittyet hánynak az egyensúly törvényeire. Érdekes produkciójuk cseppet sem szokványos a cirkusz világában.

MICHAEL ZORZAN – DIABOLO SZÁM / DIABOLO ACT – OLASZORSZÁG / ITALY

A 22 éves Michael Zorzan fiatalos, energikus diabolo számmal lép a Fővárosi Nagycirkusz manézsába. Lendületes produkcióját a 2020-as Latinai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Bronz-díjjal jutalmazta a szakmai zsűri.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!