Program


Chris Potter és a Söndörgő
2

Chris Potter és a Söndörgő

A közös koncert nagyon üdvözlendő, izgalmas párosítás - ezen az estén tavasszal rögzített lemezük zenei anyagát hallgathatjuk meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. december 17. szombat, 20:00

Chris Potter és a Söndörgő

A Söndörgőt már régóta nem csak Magyarországon nem kell bemutatni, hiszen a délszláv népzenei hagyományt ápoló formáció világviszonylatban is élvonalbeli, elismert és népszerű. Chris Potter jazzszaxofonost pedig szintén nem kell a hazai közönségnek bemutatni, ugyanis több jeles magyarországi fellépés van a háta mögött. A közös koncert viszont nagyon is hangosan üdvözlendő, izgalmas párosítás - ezen az estén tavasszal rögzített lemezük zenei anyagát hallgathatjuk meg.

A Söndörgő - a Vujicsics Együtteshez kötődő családi szálak okán is - az alapvetően tamburára épülő hangszer-összeállításával a Balkán legsűrűbb zenei rétegeit is hitelesen tudja megszólaltatni. A virtuozitás és friss előadásmód világszerte népszerűvé tette az Eredicsek formációját, akik az autentikus mesterektől (Vujicsics, Ferus Mustafov) való tanulás és a velük közös munka után az Amsterdam Klezmer Banddel is adtak ki közös lemezt. Ez már jelezte, hogy más irányok felé is nyitott a társaság, amely a tavasz folyamán rögzített új lemeze nagyobbik részén Chris Potterrel zenél. A Söndörgőt régi ismeretség köti Potterhez, akivel már 2020-ban szerettek volna közös ötleteken alapuló felvételeket készíteni, ám erre a világjárvány miatt csak 2022 áprilisában került sor, amikor viszont pillanatok alatt egymásra találtak a stúdióban. Az új dalokat ezen a lemezbemutatón hallhatja először a közönség, ezúttal élőben debütáltatják friss, a tőlük megszokott közegtől eltérő, izgalmas szerzeményeiket. „Rájöttünk, hogy a finoman beépített inspirációk után itt nincs mit finomkodni, bele kall adni mindent ebbe a kollaborációba, amelyről az az alapélményünk, mintha mindig is együtt játszottunk volna Chris-szel.”

szaxofon: Chris Potter

Söndörgő:
nagybőgő, tapan: Dénes Ábel
prímtambura, csellótambura, darbuka, tapan: Eredics Áron
brácstambura, trombita: Eredics Benjamin
prímtambura, basszprímtambura, klarinét, altszaxofon, kaval: Eredics Dávid
basszprímtambura, harmonika, hulusi, pásztorfurulya, csellótambura: Eredics Salamon

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!