Program


Café Society (2016) - A nagy Woody Allen menet / MÜPA FILMKLUB

Café Society (2016) - A nagy Woody Allen menet / MÜPA FILMKLUB

Angol nyelven, magyar felirattal.
A vetítést megelőző és az azt követő beszélgetés magyar nyelven zajlik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 24. hétfő, 19:00

MÜPA FILMKLUB
Café Society (2016)
A nagy Woody Allen menet

A kritikusok szerették, de nem voltak elragadtatva. Többnyire úgy látták, ez egy szokásos Woody Allen-film, amelyben minden előre látható, bár a látványt - Vittorio Storaro volt az operatőre - igen nagyra értékelték. Első ránézésre ismerős. Van szerelmi háromszög (Steve Carell - Jesse Eisenberg - Kristen Stewart), házasságtörés, Hollywood, New York, s mivel a történet a múlt század harmincas éveiben játszódik, jazz minden mennyiségben. Nem nagy ügy. Igen ám, de a filmnek van egy olyan rétege is, amelyről nem sokat beszéltek. A Café Society-ben ugyanis megbújik egy bronxi zsidó család regénye.

A legkisebb fiú, Bobby áll a történet középpontjában, de a család többi tagja jóval több mint statiszta. A papa ékszerész - nem a gazdag fajtából. Az anya rendes jiddise máme. Bobby nővére tanárnő, a férje kommunista. A bátyja gengszter. (Nem is lesz szép vége.) A nagybátyja sikeres hollywoodi színészügynök. Család. És van, ami a családban marad. Van, ami vicces. Például az, hogy Bobby Hollywoodban nem kívánja igénybe venni egy pályakezdő prosti szolgáltatásait, amikor kiderül, hogy a lány - zsidó. De akkor hogyan is állunk a gengszter testvérrel, aki nem zárkózik el némely egyedek betonba öntésétől sem, és élete egy drámai pontján kikeresztelkedik? Érthető, a zsidók számára nincsenek további életek. Mellékszál lenne? Kevéske fűszer Woody Allen módra? Feltételezhető, hogy legalább annyira fontos, mint Hollywood összevetése Manhattannel. És talán az a néhány mondat, amelyet a narrátor (Woody Allen) a történetbe szúr, sem üres dekoráció, hiszen a mulatót, amelynek Bobby a főnöke lesz, úgy írja le, mint azt a helyet, ahol a különféle celebritások, mágnások, gengszterek és politikusok együtt múlatják az időt. Szóval ne dőljünk be a Café Society látszólagos könnyedségének. Súlyos morális kérdések tétetnek itt fel, ha meg akarjuk hallani őket…

Rendező: Woody Allen
Házigazda: Réz András

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók, összeesküvők és megalkuvók. De mindegyikükben ott él a remény a szellem és lélek felemelkedésében.

A nagy sikerű, 1967-ben Dustin Hoffman és Anne Bancroft főszereplésével bemutatott Oscar-díjas film színpadi adaptációja.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!