Program


Budapest Galéria Varróworkshop a Bagázzsal

Budapest Galéria Varróworkshop a Bagázzsal

Készíts neszesszert vagy scrunchie-t a Bagázs társadalmi vállalkozásával, a Shancoval!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 6. szombat, 15:00

Készíts neszesszert vagy scrunchie-t a Bagázs társadalmi vállalkozásával, a Shancoval! A varróworkshopra minden érdeklődőt szeretettel várunk és minden eszközt biztosítunk, nem szükséges semmilyen előzetes tudás. A program a DePART Collective Ha mindenki meghallaná - A holnap ellenállásának roma archívumai c. kiállításának kapcsolódó eseménye. Bővebb információ

A Shancoról:
A Shanco egy társadalmi vállalkozás. Maga a szó esélyt jelent, a névválasztás pedig nem véletlen, hiszen lehetőséget ad a dányi romatelepen élő nőknek az önálló pénzkeresésre, és arra, hogy munkatapasztalatot szerezzenek, amivel később könnyebben boldogulnak munkakereséskor is. Ráadásul kicsit kiszakadnak a hétköznapi gyerek-házimunka-főzés köréből!
 
A Bagázs missziója:
Mi a Bagázsnál egy olyan igazságos társadalomért dolgozunk, ahol romák és nem romák egyenlő esélyekkel érhetik el a céljaikat.
 
Az egyesület célkitűzése:
A Bagázs Közhasznú Egyesület célja, hogy egyenlőbb Magyarországot építsünk, amelyben romák és nem romák közötti különbségek csökkenni tudnak és mindenki felelősséget vállal annak érdekében, hogy esélykiegyenlítést biztosítson azok számára, akik - különösen roma etnikai hovatartozásuk, vagyoni helyzetük vagy lakóhelyüknél fogva - születésüktől kevesebb lehetőséghez férnek hozzá.
A romák egyenlősége érdekében egy komplex programstruktúrát működtetünk két Pest megyei település, Bag és Dány romák lakta település részein, ahol kiképzett önkéntesek bevonásával közvetlenül dolgozunk helyben élő minden korosztállyal és a velük dolgozó állami ellátórendszer szereplőivel.
A Bagázs programjaival egyidőben két szinten szeretnénk hatást elérni.
Egyrészről az egyénre, családjára és a helyi közösségre, helyben dolgozó intézmények munkatársaira hatunk, annak érdekében, hogy lokálisan és egyéni életútban tartós változást tudjunk elérni.
Másodszor a helyi szinten beazonosított problémákat és rendszerszintű hiányosságokat felismerve rávilágítunk ezekre a problémákra és megismertetjük őket az ország többségi társadalmával valamint a szakmai, jogi és kommunikációs lehetőségek kiaknázásával minél nagyobb nyilvánosságot adunk az esélykiegyenlítés útjában álló akadályok bemutatásának.
 
Az eseményen kép-, és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Budapest Galéria a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@budapestgaleria.hu címen bármikor visszavonhatja.

 

Ajánlatunk


Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy kiállítás képei című zongoraciklus 21. századra hangolt feldolgozásával ünnepli - az Emerson, Lake & Palmer és Tomita Iszao verziói után így teremtve egy saját változatot a 19. századi remekműből ütőhangszerekre és elektronikára, DJ Bootsie közreműködésével.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Ajánló


A Cambridge-i St John's College Kórusa régi ismerősünk: karácsonyi műsorával már két ízben is nagy sikert aratott a Müpában.

Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!