Program


Brett Dean: Hamlet / MET - FSZ

Brett Dean: Hamlet / MET - FSZ

A 2017 nyarán a Glyndebourne-i Fesztiválon bemutatott Hamlet most a lehető legnépesebb közönség számára játszó operaház színpadára is eljut, méghozzá a világpremiert jegyző Neil Armfield rendezésében és a brit operaénekesek két generációjának nagyságait felvonultatva.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. június 4. szombat, 18:55

Brett Dean: Hamlet
A Met új produkciója

Kortárs operának ritkán jut olyan pozitív és a közönség ítéletével is egybehangzó kritikai méltatás, mint a dán királyfi kultikusan tisztelt történetéhez merészen közelítő ausztrál zeneszerző, Brett Dean dalművének. A 2017 nyarán a Glyndebourne-i Fesztiválon bemutatott Hamlet most a lehető legnépesebb közönség számára játszó operaház színpadára is eljut, méghozzá a világpremiert jegyző Neil Armfield rendezésében és a brit operaénekesek két generációjának nagyságait felvonultatva.

Shakespeare talán leghíresebb és bizonnyal legnagyobb hatástörténettel rendelkező alakja több operai adaptációba is átkerült már, s ezek sorából a francia Ambroise Thomas művét a Met HD-közvetítéseinek publikuma is megismerhette már. A Hamlet operaszínpadra való átültetésének legfrissebb, Dean-féle kísérlete úgy vált izgalmassá és egyértelmű sikerré, hogy az alkotók nyíltan felvállalták operájuk istenkísértő jellegét. Az ennek eredményeképpen megszületett angliai előadás most szinte egészében kerül majd át New Yorkba: nemcsak az új kortárs operát, de alkalmasint annak több előadóját is felfedeztetve a Met és a széles nagyvilág közönségével. Persze ez nem az olyan, már méltán legendás énekesekre vonatkozik, mint a Hamlet atyjának szellemét alakító John Tomlinson vagy a Gertrúdot megformáló mezzoszoprán, Sarah Connolly. A címszerepben fellépő tenor, Allan Clayton tehetségére azonban alighanem rácsodálkozunk majd, hiszen az ő Hamletjét látva a londoni The Times kritikusa így írt: „Felejtsék el Cumberbatch Hamletjét, s felejtsék el még Gielgudot is!” Hozzá hasonlóan e produkcióval debütál majd a Metben a fiatal ausztrál dirigens, Nicholas Carter is.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

Vezényel: Nicholas Carter

Szereplők:
Ophelia........................................... Brenda Rae
Gertrúd........................................... Dame Sarah Connolly
Rosencrantz................................... Aryeh Nussbaum Cohen
Guildenstern................................... Christopher Lowrey
Hamlet............................................ Allan Clayton
Laertes........................................... David Butt Philip
Polonius......................................... William Burden
Horatio........................................... Jacques Imbrailo
Claudius......................................... Rod Gilfry
Hamlet atyjának szelleme.............. Sir John Tomlinson

Közreműködik a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:
díszlet: Ralph Myers
jelmez: Alice Babidge
fény: Jon Clark
mozgásrendező: Denni Sayers
rendező: Neil Armfield

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!