Program


Borral folyó Kánaán - Séta a budai Várnegyedben és a nyugati pincerendszerében
3

Borral folyó Kánaán - Séta a budai Várnegyedben és a nyugati pincerendszerében

Sétánkon bemutatjuk Buda borászati történetét az első szőlőtőkéktől egészen a Borfesztiválig. Hová tűnt a budai borvidék, és milyen volt a budai bor? Sétánkon bemutatjuk Buda borászati történetét az első szőlőtőkéktől a filoxéra pusztításán át egészen napjainkig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 25. szombat, 16:00

 

Megtekintjük a Várnegyed egyedülálló gótikus ülőfülkéit, szót ejtünk Jókairól, de nem csak az íróról, kocsmákról, perekről, borhamisításról és a budai bor színváltozásáról is. Programunk végén a nyugati pincerendszerben megnézzük, hogyan tárolták az itt lakók a méltán híres nedűt, majd egy pohár finom vörösborral zárjuk utunkat.

Indulás: Öreg huszár szobor (Budapest, I. Dísz tér - Szent György tér - Palota út találkozásánál, a volt Honvéd Főparancsnokság mellett)

Érkezés: Budavári Mikve (Budapest, I. Palota út 1.)

Időtartam: 90 perc

Jó tudni!

A Borral folyó Kánaán című sétánk útvonala nem akadálymentesített, a séta végén, a nyugati pincerendszerben meredek lépcsőkön, szűk folyosókon is közlekedünk. Kérjük, ezt vegye figyelembe a jelentkezéskor.

A pincerendszerben egész évben állandó a hőmérséklet: 18-20°Cközött.

Programunk rossz időjárás (esőzés, havazás) esetén is elindul.

Sétánk a meghirdetett időpontban, pontosan indul, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni. Megértését köszönjük!Az oldalon közzétett fotók, szöveges tartalmak, valamint a Budai Várséták programelemei és sétái során elhangzó előadások szerzői jogi védelem alatt állnak, amelyek jogtulajdonosa a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A jogtulajdonos engedélye nélkül tilos azokat részben vagy egészben akár eredeti, akár átdolgozott formában rögzíteni, többszörözni, nyilvánosan előadni vagy a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tenni, harmadik személynek továbbadni. Jogsértés esetén a Várkapitányság Nonprofit Zrt. megteszi a szükséges intézkedéseket és megindítja a vonatkozó jogszabályok szerinti eljárásokat.

 

 

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!