Program


Boban Marković Orkestar/Parno Graszt/Romafest Gypsy Dance Theatre Feat. Lakatos M./ LISZT ÜNNEP 2023
3

Boban Marković Orkestar/Parno Graszt/Romafest Gypsy Dance Theatre Feat. Lakatos M./ LISZT ÜNNEP 2023

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 20. péntek, 20:00

Közreműködik: Lakatos Mónika – ének, Rostás Mihály „Mazsi” – ének, gitár, Boban Marković Orkestar, Parno Graszt, Romafest Gypsy Dance Theatre

Dramaturg: Berecz István

 

A cigány tánc- és zenekultúra ikonikus előadóművészei és együttesei, a Boban Marković Orkestar, a Parno Graszt, Lakatos Mónika, valamint a Romafest Gypsy Dance Theatre lép együtt színpadra a Liszt Ünnepen, hogy – egy szcenírozott koncert keretében – egy fergeteges roma lakodalom világát idézzék meg.

Egy cigány esküvői ünnepnél kevés hangosabb és színesebb dolog létezik, Krúdy Gyula a Szindbád egyik elbeszélésében pedig megjegyzi, hogy „nem is igazi cigány lakodalom az, amely ne tartana legalább két nap, két éjszaka”. A koncert ugyan nem lesz ennyire kimerítő, de az előadók igyekeznek majd legalább annyi érzéki élményt sűríteni az estbe, mint amennyi egy napokig tartó vigadalomban jön elő. A színek kavalkádjára és hangerőre biztosan nem lesz panasz, garancia rá maga a roma folklór, mely a különböző régiók kultúráját oly magától értődő természetességgel olvasztotta magába. A fergeteges este távoli világokba sodor magával Paszabtól Marosvásárhelyen át egészen a szerbiai Vladičin Hanig.

Ajánlatunk


A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical, melyben a kor magyar dallamvilága keveredik XXI. századi zenei formákkal. Szerelem, szenvedély, küzdelem a hazáért, a magam igazságáért, az életért. Háromgenerációs, nagyszabású, magával ragadó, látványos előadás.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Bartos Erika nagysikerű mesesorozatának epizódjaiból Nagy Orsolya készít színházunk számára színpadi forgatókönyvet. Az óvodás korú nézőinknek szánt előadást a Kolibri…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!