Program


Bellák Gábor: Recondita armonia, zene és képzőművészet az opera színpadán

Bellák Gábor: Recondita armonia, zene és képzőművészet az opera színpadán

Bellák Gábor művészettörténész előadásának rövidített változata az európai festészet rövid története az opera születésének és zenei motívumainak és témáinak kontextusában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Bellák Gábor: Recondita armonia, zene és képzőművészet az opera színpadán

Az operában a zenéhez szorosan kapcsolódnak a nagyszabású vizuális ingerek, ez pedig a képzőművészeti kapcsolódások tárházát nyitja meg. Bellák Gábor zenei bejátszásokkal gazdagított lendületes előadásában Orpheusz mítoszától és Monteverdi operájától egészen Mozart Varázsfuvolájáig utazunk, miközben a festészeti és képi hatások gyönyörködtetnek.

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!