Program


Beethoven és Brahms korhű hangszereken a zene világnapja alkalmából

Beethoven és Brahms korhű hangszereken a zene világnapja alkalmából

Beethoven és Brahms zenéi igazi alapkövei a klasszikus koncertrepertoárnak, nem mindennapi lehetőség azonban, hogy a közönség úgy hallhassa őket, ahogy régen, saját korukban megszólalhattak. A zene világnapja alkalmából most három remekmű kel új életre Börzsönyi Máté, Paulik László és Balog József eredeti, korhű hangszereken játszott előadásában.

Jegytípusok


5 900 Ft
Belépőjegy

Aktuális előadások



Programjukat Beethoven kürtszonátája nyitja, amelyet maga a szerző mutatott beaz egykor a Karmelita épületegyüttesében működő Várszínházban, majd ezt követi a rendkívüli nehézségű és sodrású c-moll hegedű-zongora szonáta, amelyben egy Beethoven korabeli zongora lesz a főszereplő.A koncert második felében Balog József egy olyanStreicher-zongorát szólaltat meg, amelyen Brahms maga is játszott és komponált.A Brahms-életműben is kuriózumnak számító trió kürtszólamát Börzsönyi Máté – a szerző eredeti utasításának megfelelően – natúrkürtön játssza, a magyar régizenejátszás meghatározó alakjaként ismert Paulik László pedig további garanciát jelent a legkiválóbb historikus előadásra.

Műsor:
Beethoven: F-dúr szonáta kürtre és zongorára, op. 17
Beethoven:c-moll szonáta hegedűre és zongorára, op. 30/2

szünet

Brahms:Esz-dúr trió kürtre, hegedűre és zongorára, op. 40


Közreműködők:

Börzsönyi Máté – kürt
Paulik László – hegedűBalog József – zongora

Ajánló


BARTÓK / BEETHOVEN / R. STRAUSS Baráti / Szűcs / Fenyő / Balázs / Keller

A Keep Floyding Magyarország és a régió legsikeresebb Pink Floydot játszó csapata. A zenekar több mint 20 éves fennállása alatt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!