Program


Beethoven emlékhangverseny – Ránki Dezső zongoraestje a zeneszerző budai fellépésének emlékére

Beethoven emlékhangverseny – Ránki Dezső zongoraestje a zeneszerző budai fellépésének emlékére

Beethoven egyetlen budai fellépésének évfordulója évről évre kiváló alkalmat biztosít a zeneszerző jelentőségéről való kitüntetett megemlékezésre. Az emlékhangversenyen ezúttal a nemzet művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművészt, Ránki Dezsőt hallhatja a közönség, aki Beethoven zongoraműveiből játszik különleges válogatást.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 7. vasárnap, 19:30

Beethoven emlékhangverseny
Ránki Dezső zongoraestje a zeneszerző budai fellépésének emlékére

A zongorairodalom Újtestamentuma – Hans von Bülow, a 19. század egyik kiemelkedő Beethoven-játékosa és -karmestere nevezte így a zeneszerző harminckét szonátáját, melyek valódi szimbólumaivá váltak a nyugat-európai zenekultúrának. Beethoven zongoradarabjai zongoraművészi és zeneszerzői kvalitásainak rendkívüli összhangját tanúsítják, és egyedülálló módon engednek betekintést az életmű meghatározó kérdéseibe. Ránki Dezső zongoraestjének programja most lehetőséget ad, hogy újra megtapasztaljuk Beethoven műveinek erejét, és átengedjük magunkat a zenéjének.

Műsor:

Beethoven:
       E-dúr zongoraszonáta, op. 14/1
       Esz-dúr zongoraszonáta, op. 27/1 ("Sonata quasi una fantasia")
       cisz-moll ("Holdfény") zongoraszonáta. op. 27/2 ("Sonata quasi una fantasia")
       D-dúr zongoraszonáta, op. 28

Ajánlatunk


A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!