Program


Balkan Union

Balkan Union

Az idei évben a Balkan Union nem csak megváltozott felállással, hanem friss zenei anyaggal készül.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. augusztus 19. szombat, 21:00

Balkan Union

A zenekar tagjai:
Básits Branka - ének
Tóth Bagi Csaba - gitár, ének
Eredics Dávid - szaxofon, klarinét, kaval
Kertész Ákos - dob és ütős hangszerek
Máthé László - basszusgitár

A Balkan Union a kelet-európai hagyományokat örző zenészek csoportja, mely a modern zenei elemeivel ötvözi népzenei hagyományunkat, megőrizve azok eredetiségét. A zenekart, briliáns gitárjátékáról és erőteljes énekhangjáról ismert Tóth Bagi Csaba alapította, akinek blues alapokon nyugvó gitárjátékára nagy hatással vannak balkáni gyökerei, magyar zenei neveltetése, valamint több évtizedes nemzetközi turnézása a neves gitárossal, Al Di Meola-val. A világot járt, világhírességekkel (Al Di Meola, Trilok Gurtu, Mike Stern, Gonzalo Rubalcaba) zenélő és dolgozó a magyar Gary Moore-nak tartott gitáros, Tóth Bagi Csaba ritkaságszámba menő itthoni szereplései mindig igazi zenei csemegének számítanak és több korosztály rajongótáborát vonzzák. Doboknál a Fonogram-díjas, állami kitüntetett zeneművész, Kertész Ákos bűvöli el káprázatos hangszeres játékával a közönséget. A zenekar nem lehet teljes a Prima Primissima díjas Máthé László nélkül, aki számos világhírű hazai és külföldi produkcióban szerepel és basszusgitáron ad biztos alapot a koncerteknek. A Balkan Union folyamatos változását és fejlődés fenntartva megváltozott felállással és friss zenei anyaggal készül az idei évre. Új színt hoznak Básits Branka és Eredics Dávid, akik autentikus népzenei tudásukkal tovább növelik a produkció értékeit. 2012-ben jelent meg a Balkan Union első lemeze az „Aved Ivenda”.  A tradícionális magyar, szerb és macedón dallamokra és ritmusokra épülő eredeti szerzeményekből álló album olyan világhírű művészek figyelmét keltette fel, mint Al Di Meola, Dave Weckl, Ernie Adams és Butch Thomas, a kubai ütőhangszeres, Gumbi Ortiz és az olasz harmonika virtuóz, Fausto Beccalossi, akik vendégszereplésükkel jelzik elismerésüket a zenekar által képviselt értékek iránt. 2013-ban az amerikai, Miles Davis zenekarából ismert Mike Stern és a John McLaughlin Mahavishnu Orchestrájából ismert, indiai számazású Trilok Gurtu is csatlakoztak a Balkan Unionhoz egy magyarországi és romániai koncertsorozat keretében. A Balkan Union 2017-ben adta ki második stúdióalbumát Gonzalo Rubalcaba, Fausto Beccalossi, Rhani Krija, Tina Guo, Ismail Lumanovski, Christiane Karam közreműködésével. Az idei évben a Balkan Union nem csak megváltozott felállással, hanem friss zenei anyaggal készül. A lemez megjelenése 2023 tavaszára várható.

Ajánlatunk


Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

komédia, szerencsejáték egy részben

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!