Program


AVENTINUS NAPOK - SZÍNPAD ÉS KÍNPAD

AVENTINUS NAPOK - SZÍNPAD ÉS KÍNPAD

Pódium összeállításunk az 1956-os forradalom színházi történéseit igyekszik elbeszélni.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 11. hétfő, 19:00

SZÍNPAD ÉS KÍNPAD 1956-1958
NAGYVÁRADI ERZSÉBET színésznő és RUBOLD ÖDÖN Jászai Mari-díjas színművész, Érdemes művész előadásában

AVENTINUS NAPOK SOROZAT

Az elmúlt negyedszázadban számos könyv, összeállítás született a forradalom eseményeiről, főként politikai szempontból tárták fel az írások, a televízió sorozatai, de hogy a színházi életben mi történt, arról keveset tudunk. Szó lesz az önállósodási kísérletekről, a vidéki eseményekről, a beszervezésekről, majd a büntetések változatosságáról, a megtorlások tényeiről és a szétszóratásról. Sorsok és szakmai események dokumentatív felidézésére kerül sor versek, színészi vallomások, naplórészletek, továbbá minisztériumi, rendőrségi, belügyi anyagok összeillesztésével. Például felvillannak Sinkovits Imre ’56-os naplójának részletei, Raksányi Gellért, Darvas Iván, Bessenyei Ferenc, Mensáros László írásos és rendőrségi anyagai. Többek között felhasznált anyagként szerepel Ablonczy László Régimódi színháztörténet – ÁVH-s iratokkal … és Raksányi Kutyával – továbbá Templom, parlament, színpad, megannyi kínpad című, könyvének néhány kutatási eredménye.

Célunk, hogy az érdeklődők, főleg a fiatalabb korosztály, alaposabban megismerhesse, megismerkedjen az általunk nagyra becsült, számunkra példakép színészóriásaink hőstetteivel.

Ajánlatunk


Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet alakító Molière a színpadon rosszul lesz, és még aznap meghal.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Ajánló


Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!