Program


Aurélien Bory (FR) / Mladen Materic (SR): Emlékszem "Az Ég messze van, a Föld is"
7

Aurélien Bory (FR) / Mladen Materic (SR): Emlékszem "Az Ég messze van, a Föld is"

Kedves nézőink, időutazásra invitálunk Benneteket! Bravúros látványelemek, megkapó költőiség, a Compagnie 111 nyolcadik alkalommal a házban, a társulat alapítója és főrendezője Aurélien Bory pedig ezúttal a színpadon is!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 31. péntek, 20:00

Aurélien Bory (Compagnie 111)(FR) / Mladen Materic (SR): Emlékszem "Az Ég messze van, a Föld is"
12 éven felüliek számára ajánljuk.
75'

1994-ben a fiatal Aurélien Bory Toulouse-ban megnézte Mladen Materic rendező - aki az elegáns és finom színházáról ismert - Le ciel est loin la terre aussi (Az Ég messze van, a Föld is) című előadását. Az előadás lehengerlő vizualitása és komplex világa kitörölhetetlen nyomokat hagyott Bory-ban, alapjaiban formálta át és határozza meg művészi pályáját.

Mit viszünk magunkkal az előadásokból, miután a függöny legördült? Mit kezdünk ezekkel az emlékekkel? Aurélien Bory és Mladen Materic ezekre a kérdésekre együtt keres válaszokat: elhatározták, hogy újraalkotják Bory emlékeit kiindulópontként használva a 25 évvel ezelőtti produkciót. Teszik mindezt úgy, hogy nem reprodukálni próbálják Materic egykori előadását, hanem inkább felhasználják az elemeit - a díszleteket, a jelmezeket, sőt, még az eredeti színészeket is! – hogy megmutassák, hogyan válik egy mű ihletforrássá. Ez a remake a maga burleszkszerű melankóliájával intenzív és költői vízió az emlékek erejéről.

 Az eredetileg fizikusnak tanuló, majd építésznek készülő Aurélien Bory-t nemigen kell bemutatni a trafós közönségnek, ez a hozzánk érkező nyolcadik előadása. A francia rendező vizionárius munkái beleégnek a nézői agyba, ötletei egyediek, előadásainak látványa lélegzetelállító.

Mladen Materic a 80-as évek elején, Jugoszláviában, megalapította a Théâtre Tattoo-t, és ott előadásokat rendezett. A társulat tagjai a kezdetektől fogva elkötelezték magukat egy új színházi nyelv keresése és megteremtése mellett. Matericnek a színházi mesterek panteonjában már bérelt helye van, hiszen egy sor olyan produkciót tudhat a magáénak(például a párizsi őszi fesztivál koprodukciójában megvalósult Le jour de la fête-et, vagy a Peter Handke-val közösen alkotott Pourquoi la cuisine?-t), amelyek frissességet és újdonságot hoztak a színház területére.

Közreműködnek: Aurélien Bory, Jelena Covic, Haris Haka Resic, Mickael Godbille
Tervezés, díszlet, rendezés: Aurélien Bory, Mladen Materic
Zeneszerző: Joan Cambon
Fény: Arno Veyrat
Díszlet technikai koncepciója: Pierre Dequivre
Díszletépítés: Pierre Pailles, Jérémy Sanfourche, Olivier Jeannoutot
Festés: Isadora De Ratuld
Kellékek: Stéphane Chipeaux-Dardé
Jelmezek: Manuela Agnesini
Technikai rendező és fényszervező: Thomas Dupeyron
Színpadmester: Mickael Godbille, Yarol Stuber-Ponsot
Hangmérnök: Stéphane Ley
Produkciós vezető: Florence Meurisse
Gyártásvezető: Clément Séguier-Faucher
Sajtó: Agence Plan Bey

Támogatók: Francia Intézet - Teatroskop - République Francaise

Ajánlatunk


Mindened az okos telefonod és az okosórád? Edzés közben is nehezen válsz meg tőlük? Esetleg annyira ellustultál, hogy szükséged van plusz motivációra a mozgás terén? Vagy csak simán szeretnél új mozgásformákat megismerni Magyarország legjobb edzőinek társaságában? Jó helyen jársz! A jövő a sportba is megérkezett és mi elhoztuk neked! Tölts velünk egy napot az év leginnovatívabb fitnesz rendezvényén!

Ismét felnőtt egy tehetséges, új generáció a néptánc iránt komoly elhivatottságot érző alkotók közül. Ezek a fiatal koreográfusok ott vannak a magyar színpadi néptáncművészet élvonalában, de hivatásos táncegyütteseknél eddig alig kaptak lehetőséget, hogy bemutathassák egyedi, csak rájuk jellemző, friss szemléletű műveiket, azt az újszerű látásmódot, amellyel ők a mi közös „régi” kultúránk felé fordulnak.

Igazából, ha Charlie minden kedvenc dalát szeretnénk hallani, akkor minimum 3 különböző koncertet kellene tartani, de egy dal akkor is elhangzana mindegyiken: Az légy, aki vagy!

Ajánló


Wolfgang Amadeus Mozart IDOMENEO, KRÉTA KIRÁLYA Opera seria három felvonásban, két részben, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A Recirquel legújabb, IMA című immerzív produkciója visszatér a Müpa mellett felállított sátorba. A tavaly a Bartók Tavasz keretében bemutatott…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!