Program


Arooj Aftab – Vijay Iyer – Shahzad Ismaily / Love in Exile

Arooj Aftab – Vijay Iyer – Shahzad Ismaily / Love in Exile

Az alkalmi trió nemcsak egy turnéra állt össze, hanem improvizatív alapú együtt zenélésük lemezen is megjelenik majd a nagynevű ECM kiadónál. A három előadó zenei meditációja tipikusan olyan, ami beindítja a belső mozit: friss, buja, ugyanakkor katartikus és rituális hangzásvilágok is megnyílnak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 19. péntek, 20:00

Arooj Aftab - Vijay Iyer - Shahzad Ismaily
Love in Exile

Három önmaga jogán is figyelemreméltóan egyedi, igen népszerű és elismert zenész összeáll trióvá, hogy improvizációs alapról építkezve egy teljesen unikális műsort hozzon létre. Klasszikus esete egy olyan estének, amely kihagyhatatlannak ígérkezik. Főleg, ha az ember rajongója Vijay Iyernek, a középgeneráció egyik legismertebb jazz-zongoristájának. Vagy Shahzad Ismailynak, akit sokan ismerhetnek itthon a Marc Ribot-féle Ceramic Dog egyik tagjaként. Vagy esetleg hallotta már a friss Grammy-díjas Arooj Aftab áttörést hozó tavalyi lemezét, melyen az előadó a nyugati énekes-dalszerző hagyományt és a pakisztáni-indiai énekstílust keresztezi újszerűen.

Az alkalmi trió nemcsak egy turnéra állt össze, hanem improvizatív alapú együtt zenélésük lemezen is megjelenik majd a nagynevű ECM kiadónál. A három előadó zenei meditációja tipikusan olyan, ami beindítja a belső mozit: friss, buja, ugyanakkor katartikus és rituális hangzásvilágok is megnyílnak. A három szereplőből az énekes Arooj Aftab az, aki a legújabb felfedezett a nagy zenei palettán, mostanság ráadásul tényleg vetül is rá bőven rivaldafény, hiszen első pakisztáni művészként nyert Grammy-díjat 2022-ben. Egy olyan különleges lemezért, melyen popzene és tradicionális pakisztáni zene kereszteződik, és amelyért egyaránt lelkesedett a teljes nyugati popzenei és világzenei sajtó is. A másokkal szívesen együttműködő előadó egyik mostani partnere, az indiai származású Vijay Iyer már többször koncertezett Magyarországon, az elmúlt évtized egyik legtöbbet díjazott amerikai zongoristája zeneszerzőként is meghatározó, ebben a projektben a zongora mellett szintetizátoron is színesíti az összképet. És az összhangot is, ami igazán megvan köztük a szintén pakisztáni származású multiinstrumentalista (ebben a projektben basszusgitáron és szintetizátoron játszó) Shahzad Ismailyval, aki meg aztán tényleg nagyon sok kiválósággal játszott már - önmagért beszél a lista: Björktől Laurie Andersonon át Tom Waitsig.

Közreműködik
ének - Arooj Aftab
zongora, szintetizátor - Vijay Iyer
basszusgitár, szintetizátor - Shahzad Ismaily

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!