Program


Andrei Ioniţă és Demény Balázs

Andrei Ioniţă és Demény Balázs

Schnittke, Webern, Janáček, Prokofjev, Kodály

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 15. csütörtök, 19:00

Schnittke: Szvit régi stílusban
Janáček: Pohádka (Tündérmese)
Kodály: Szonatina
Webern: Két darab (1899-es változat)
Prokofjev: C-dúr cselló-zongora szonáta, op. 119

Andrei Ioniţă (cselló), Demény Balázs (zongora)

A harmincas éveik körül járó fiatal generáció művészei már túl vannak első sikereiken, egyre tudatosabban építik előadói profiljukat, izgalmas útkeresés jellemzi játékukat, kamaraformációkban egymást inspirálva hoznak létre jobbnál jobb produkciókat. Demény Balázs Junior Prima Díjas zongoraművész 1989-ben született Kolozsváron, a 2017-es Île de France, a 2018-as Lagny sur Marne, a 2015-ös Hans von Bülow és a 2013-as Carl Filtsch nemzetközi zongoraverseny első díjasa. Kamarapartnere ezúttal Andrei Ioniţă román csellóművész, aki 2015-ben megnyerte a Csajkovszkij-versenyt és azóta az egyik legkeresettebb zenész a különböző kamarazenei fesztiválokon. Műsoruk négy nemzet zeneszerzőinek munkáiból ad ízelítőt a századfordulótól egészen az 1970-es évekig. Hazánkat Kodály muzsikája képviseli: a Szonatina egyaránt mutat Debussy-hatást és használ népzenei dallamfordulatokat. Ezt megelőzően hallhatjuk Alfred Schnittke 1972-ben saját filmzenéiből összeállított barokkos szvitjét, valamint Leoš Janáček 1910-ben írt – majd a következő években kétszer is átdolgozott –, orosz epikus költeményen alapuló muzsikáját. A 15 éves Anton Webern öncenzúra miatt életében nyilvánosan soha be nem mutatott két rövid darabja, valamint Szergej Prokofjev szovjet cenzúra ellenére is elkészült 1949-es szonátája zárja a koncertet.

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

 

SOROZAT:

Y generáció

Ajánlatunk


Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Ajánló


Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

A világhírű amerikai Harlem Globetrotters a 2024-es világkörüli turnéjuk keretében, 2024. március 5-én a Veszprém Arénába, március 6-án Budapesten az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!