Program


A táncház napja 2023

A táncház napja 2023

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 6. szombat, 19:30

Az első magyarországi „városi” táncház évfordulóján rendezik meg országszerte – immár hagyományosan – a Táncház Napját. A népzenei koncert egy országos rendezvénysorozat része, amely 2022 óta a Népzene Tanszék, a Zeneakadémia Koncertközpont és a Hagyományok Háza közös szervezésében valósul meg. A rendezvény ez alkalommal a zene és a tánc, egyúttal a zenész és a táncos színpadi kapcsolatát járja körül – zenei szempontból. Hogyan hat egy zenei alkotó munkájára, ha az elkészült zenének egy tánckoreográfiát kell kiszolgálnia? Valódi alkotás ez vagy csupán alkalmazott művészet? A különböző generációk néptánckísérő zenéinek felidézése segíthet választ találni a fenti kérdésekre.RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont, Hagyományok Háza

 

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Az István, a király az egyik legnépszerűbb magyar rockopera, melynek első bemutatója 1983. augusztus 18-án volt Budapesten, a városligeti Királydombon. A 2023-as keresztmetszet turné legnagyobb kuriózuma, hogy István szerepét a Máté Péter-díjas rocklegenda Varga Miklós alakítja.

2023. július 14., 15., 16. 21.00 esőnapok: 2023. július 17., 18.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!