Program


A Római Santa Cecilia Akadémia Zenekara - Respighi: Római triptichon / EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST–RÓMA

A Római Santa Cecilia Akadémia Zenekara - Respighi: Római triptichon / EURÓPAI HIDAK: BUDAPEST–RÓMA

Minden út Rómába vezet. Róma sem egy nap alatt épült. Rómát látni és meghalni. Rómában tégy úgy, mint a rómaiak. Róma a világ köldöke. A várost említő szólások és közmondások bősége jelzi: a hajdani birodalom középpontja az ókortól napjainkig izgalomban tartotta és tartja a földkerekség utazóit.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 27. szerda, 19:30

A Római Santa Cecilia Akadémia Zenekara

Respighi: Római triptichon

 

Respighi: Róma kútjai

Liszt: O Roma nobilis

Respighi: Róma fenyői

Liszt: Dall'alma Roma

Respighi: Római ünnepek

Minden út Rómába vezet. Róma sem egy nap alatt épült. Rómát látni és meghalni. Rómában tégy úgy, mint a rómaiak. Róma a világ köldöke. A várost említő szólások és közmondások bősége jelzi: a hajdani birodalom középpontja az ókortól napjainkig izgalomban tartotta és tartja a földkerekség utazóit. Az Európai Hidak 2023-ban Budapestet az örök várossal köti össze, és ahogy ezen a fesztiválon szokás, a műsorban a két helyszínt, a két kultúrát képviselő alkotók és előadók adnak találkát egymásnak.

A római Santa Cecilia Akadémia a világ egyik legrégebbi zenei intézménye: elődjét a pápa 1585-ben alapította. Nemzetközi presztízsű zenekara 1908 óta működik, Itália első olyan szimfonikus együtteseként, amely teljesen a zenekari (értsd: nem operai) repertoár ápolására vállalkozott. Mai zeneigazgatója Antonio Pappano. A Cantemus Ifjúsági Vegyeskar a Szabó Dénes karnagy által 1975-ben alapított nyíregyházi Cantemus Kóruscsalád nemzetközi sikereket arató tagja. Az est karmestere, Fischer Iván neve a hazai zenehallgatók számára egyet jelent az 1983-ban általa létrehozott Budapesti Fesztiválzenekarral, de - mint ez az est is illusztrálja - Hans Swarowsky egykori bécsi növendékét a világ számtalan nagy tekintélyű zenei műhelye látja szívesen vendégdirigensként, az amszterdami Concertgebouw Zenekarától a Berlini Filharmonikusokig. Ottorino Respighit (1879-1936) a hangszerelés utolérhetetlen mestereként tartja számon a zenetörténet, Róma-triptichonja a láttató zenei ábrázolás három remekműve. A mélyen vallásos Liszt Ferenc (1811-1886) spirituálisan kötődött Rómához, ahol rendszeresen hosszú időszakokat töltött; a város iránt érzett szeretetéről a koncerten megszólaló két kórusműve tanúskodik.

Vezényel: Fischer Iván

Közreműködők: Cantemus Vegyeskar (karigazgató: Szabó Soma)

orgona: Zsilka Alan

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

zenés party két részben

Ajánló


Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!