Program


A reneszánsz Katalóniában / RÉGIZENE FESZTIVÁL
2

A reneszánsz Katalóniában / RÉGIZENE FESZTIVÁL

Az est műsorán olyan szerzők művei szerepelnek, mint Pere Alberch Vila, Lluís de Milà, Joan Brudieu, valamint idősebb és ifjabb Mateo Flecha (katalánosan Mateu Fletxa) - valamennyien a 16. században éltek és alkottak. Az énekesekhez különleges hangszerekből álló együttes csatlakozik, s a produkciók a zenés színpadi elemeket sem nélkülözik.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 11. péntek, 19:30

A reneszánsz Katalóniában

Műsor:
Alberch Vila: Tiento de 2do tono (hangszeres tétel)
Alberch Vila: El bon jorn (ensalada)
Milà: Pavana i Gallarda (hangszeres tétel)
Brudieu: Ma volentat ab la rahó s'envolpa (Madrigal XV)
Id. Flecha: Què farem del pobre Joan (hangszeres tétel)
Id. Flecha: La viuda (ensalada)
De Pastrana: Ay, dime señora (hangszeres tétel)
Ifj. Flecha: O qual corona d'odorati fiori (madrigál)
Id. Flecha: La negrina (ensalada)
Id. Flecha: Gloria...pues nació (hangszeres tétel)
Id. Flecha: La justa (ensalada)

A historikus régizenei hangversenyek egyik legizgalmasabb lehetősége az, amikor Kolumbusznak érezhetjük magunkat és felfedezőútra indulhatunk a Zenei Ismeretlen izgalmas és hívogató tájai felé. Mert valljuk meg, ismeretlen zenei tájak ma is bőven akadnak. Mit tudunk Magyarországon a katalán reneszánszról? Ezen a koncerten mindenesetre sokat megtudhatunk. És mi az az ensalada? Valami salátaféle? Nos, igen: zenei „saláta”, olyan darab, amely - akár a quodlibet - többféle ismert dallamot kombinál egymással.

A Palau de la Música Catalana lenyűgöző szépségű, gazdag dekorációjú koncertterem Barcelonában, amelyet 1905 és 1908 között építettek. A Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana ennek az intézménynek a kamarakórusa, amely 1990-es alapítása óta olyan karmesterekkel működött együtt, mint Bertrand de Billy, Frans Brüggen, Lawrence Foster, Christopher Hogwood, Sigiswald Kuijken, Gustav Leonhardt, Jesús López-Cobos, Peter Maag, Neville Marriner, Gianandrea Noseda, Helmuth Rilling és Jordi Savall. Az ő koncertjük ad ízelítőt a Régizene Fesztiválon a Müpa közönségének abból a vokális repertoárból, amelyet katalán reneszánsznak neveznek, s amely a magyarországi hangversenytermekben abszolút különlegességnek számít.

Vezényel: Xavier Puig

Közreműködők:
ütőhangszerek - Marc Clos
reneszánsz viola és theorba - Edwin Garcia
fagott - Maria Crisol
reneszánsz harsona (sackbut) - Jordi Giménez
schalmei - Alfonso Barreno
kornett - Lluís Coll
Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana

Alkotó:
Rendező: Anna Romaní

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!