Program


A MEGÍTÉLÉSEN TÚL

A MEGÍTÉLÉSEN TÚL

Barátság, szerelem, házasság, mindenek felett

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 23. csütörtök, 18:00

A MEGÍTÉLÉSEN TÚL
Előadó: Imre Zoltán kultúrantropológus

Pogány (Pollatsek) Margit Budapesten született, zsidó festőművésznő volt. 1902-től négy éven át a nagybányai festőiskolát látogatta, miközben a nevét Pogány Margitra változtatta. A fiatal művészlány az 1910-es évek elején Párizsban dolgozott, beszámolója szerint egy panzióban ismerkedett meg Brancusival, ahol 1910 nyarán együtt villás reggeliztek. A szobrász meghívta őt műtermébe, majd arra kérte, mintázza meg portréját, s ő elvállalta. Szerelem szövődik e kapcsolatból és a modern szobrászat megteremtését is nekik köszönhetjük. Ki volt az a személy, aki Pogány Margitot bemutatta Brancusi-nak? Hogyan kapcsolódik Léda, Ady múzsája ehhez a művészettörténeti eseményhez?

Bölöni György és Otilia Marchişiu – Bohémek házassága
Constantin Brancuşi és Pogány Margit – Új világ teremtése
Bartók Béla és Busica János (Ioan Buşiţia) – Egy barátság története

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Ajánló


19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017…

A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!