Program


A Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem közös koncertje – 2/1

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem közös koncertje – 2/1

A hangverseny a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Zeneakadémia új, edukatív együttműködésének első nyilvános eseménye. Az együttes Várdai István vezetésével szakmai kurzusokon adta tovább a hallgatóknak a tökéletes zenekari játékhoz szükséges tudást. A legtehetségesebb diákok ezen az estén a világhírű kamarazenekarral együtt léphetnek fel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 5. vasárnap, 19:30

Felcsendül egy motívum, aztán kiteljesedik, újabb inspirációkat kapva gazdagodik, végül létrejön egy alkotás, amely később a zeneirodalom klasszikusává válik. Nem kevesebbet mutat be ez a koncert, mint a népzenétől és a cigányzenétől kapott sokrétű motivációt, amely akár éppen előttünk, a színpadon is egy újabb zenei variáció megszületését eredményezheti.

Liszt Ferenc Kamarazenekar
Művészeti vezető és közreműködik: Várdai István (cselló)
Koncertmester: Tfirst Péter
Közreműködik: Sergei Dogadin (hegedű), Sárközy Lajos és zenekara valamint a Zeneakadémia hallgatói

Bartók: Román népi táncok, BB 76 (Arthur Willner vonószenekari átirata)Brahms: D-dúr hegedűverseny, op. 77
----
Liszt–Wolf Péter: 2. magyar rapszódia
Popper: Magyar rapszódia, op. 68 – átirat
Brahms: 1., 5. és 6. magyar tánc




 

Ajánlatunk


Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

A német színház és film megújítója, Rainer Werner Fassbinder műve egy idősödő takarítónő és egy bevándorló szerelmén keresztül az emberi kiszolgáltatottság történetét meséli el szívszorító egyszerűséggel és tisztasággal.

Ajánló


Lara Fabian élő koncertje – MVM Dome, Budapest! Csatlakozz hozzánk 2024. április 30-án, amikor Lara Fabian lenyűgöző showjával elvarázsol minket…

Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös,…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!