Program


A gazdagok cselédje - Zene, szolgálatára! - 10-15 éveseknek - Liszt-kukacok Akadémiája

A gazdagok cselédje - Zene, szolgálatára! - 10-15 éveseknek - Liszt-kukacok Akadémiája

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 21. vasárnap, 11:00

Órazenék, ünnepi fanfárok és más alkalmazott zenék a 17-18. századból

Közreműködik: Tabajdi Ádám (orgona)
Mesélő: Mona Dániel

A Zene, szolgálatára! című évad nyitókoncertjén a legrégebbi alkalmazott zenék kerülnek terítékre. Vajon hogyan üzentek őseink zenei jelek segítségével? Hány szignált kellett ismernie a vadászoknak, hogy véletlenül se egymást puffantsák le az erdőben? Milyen zene szólt, amikor egy király bevonult a trónterembe? Mitől olyan szeretnivaló és esküvői egy nászinduló? Illetve kinek és miért jutott eszébe, hogy zenélő órákra komponáljon műveket? Középkori, reneszánsz és barokk udvarok világa elevenedik meg a matinén, belepillantunk az előkelő nemesség luxusóráinak szerkezetébe, valamint megvizsgáljuk, az élet hány területén is kötődik konkrét zene egy-egy alkalomhoz, eseményhez. Az előadáson kiderül, miért orgona szól óra helyett, és hogyan lett a trombita és a kürt az indulók legjellegzetesebb hangszere.

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

 

SOROZAT:

Zene, szolgálatára!

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi erotika, poénok, kacagás, happy end.

A III. Madách Musical Pályázat győztes műve, amely 52 pályamű közül nyerte el az első díjat, forradalmian új hangvételű musical, melyben a kor magyar dallamvilága keveredik XXI. századi zenei formákkal. Szerelem, szenvedély, küzdelem a hazáért, a magam igazságáért, az életért. Háromgenerációs, nagyszabású, magával ragadó, látványos előadás.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

félig mese - félig musical 9-99 éves korig 2 részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!