Program


A festészet diadala – Giambattista Tiepolo - Jernyei Kiss János művészettörténész előadása

A festészet diadala – Giambattista Tiepolo - Jernyei Kiss János művészettörténész előadása

Tiepolo (1696–1770) a velencei settecento legnagyobb festője volt. Már a húszas évek első felében nagy hírnévre tett szert; ekkor kapta első nagyobb megbízásait, úgy egyházi, mint világi megrendeléseket.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. június 29. kedd, 17:00

Tiepolo (1696–1770) a velencei settecento legnagyobb festője volt. Már a húszas évek első felében nagy hírnévre tett szert; ekkor kapta első nagyobb megbízásait, úgy egyházi, mint világi megrendeléseket. Eleinte főleg Velencében és környékén, Udinében, Veronában és Bergamóban működött, de hírneve gyorsan elért messze földre, Itálián kívülre is. 1750-ben Würzburgba hívták a hercegérseki palota reprezentatív termeinek kifestésére. 1762-ben III. Károly király meghívására fiaival Madridba költözött, és 1770-ben itt is halt meg. Festészetének legfőbb jellemzője a derűs könnyedség, a világos, ragyogó színpaletta, az ünnepélyes és dekoratív látványvilág, amely a mai nézőt is magával ragadja.

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!