Program


A bibliai örökség, avagy a Magyar küldetéstudat gyökerei - előadás

A bibliai örökség, avagy a Magyar küldetéstudat gyökerei - előadás

Előadó: Bognár Ferenc - őstörténet kutató, vállalkozó

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 23. csütörtök, 18:00

A bibliai örökség, avagy a Magyar küldetéstudat gyökerei
előadás

A bibliai Hongroe névalak vajon az Ábrahám korabeli Hágár név rontott, N betűvel betoldott formája-e, avagy hogy valóban a magyarokra vonatkozott volna? Magyarokról mint Agarénusokról. Héber kútforrások és adatok Magyarország történetéhez. Lehet-e kapcsolatunk a bibliával? A XVI. századi Debretzeni Magyar Legendáriumban Saul és Dávid is a jászok ellen harcolt, és Kánaán egyenesen a Jászok földjeként szerepelt.

Előadónk a történelmileg homályos matriarchátusi korszak mentén jutott el Hungár nevünk bibliai előfordulásának jelentőségteljes kultúrtörténeti tényéhez. Az ókori Hungár Istenanya előkerülte és léte, e matriarchátusig visszanyúló hagyománygyökereinket igazolja. Kiderült, hogy a bibliai Hágár eredetileg egy nimródi hagyományvonalon álló királylány volt, holdistennői vonásokkal, így jegyeiben átfedést mutat Babba Máriánk alakjával.

Viszont azzal a beazonosítást ellehetetlenítő körülménnyel, hogy Hungár (HnGR) nevünk több vonalon is az Ábrahám korabeli, arabnak elkönyvelt Hágár (HGR) személyével került átfedésbe, mindidáig nem boldogult.

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Ajánló


Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!