Program


3. ,,Latrokként tér és idő keresztjére verve…”

3. ,,Latrokként tér és idő keresztjére verve…”

Öt mester az Antal-Lusztig-gyűjteményből - Tóth, Schaár, Vilt, Ország, Kondor

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

2021-ben megjelent a debreceni Antal–Lusztig-gyűjteményt bemutató, öt kötetre tervezett sorozat harmadik darabja, mely a XX. századi magyar művészet öt jelentős mesterének – Tóth Menyhért, Vilt Tibor, Schaár Erzsébet, Ország Lili és Kondor Béla – alkotásait mutatja be.

Az elmúlt ötven évben e három festőtől és két szobrásztól jelentős munkák kerültek a kollekcióba. A gyűjteményi kötet az öt művész több mint ötszáz munkáját mutatja be. A kiállításon ebből több mint száz mű lesz látható.

A tárlat egyik különleges része egy „sosemvolt” műterem, melyben Vilt Tibor vázlatai, Schaár Erzsébet maszkjai és szobortervei lesznek bemutatva. Antal Péter műgyűjtőnek hála, nemcsak a bronzszobrok, hanem a gipsz- és hungarocell-vázlatok is a kollekció féltett kincseivé váltak.

A könyv szerkesztője és két fejezetének (Tóth Menyhért és Kondor Béla) írója Nagy T. Katalin, a kiállítás kurátora volt. A Schaár Erzsébetről és Ország Liliről szóló részeket Árvai Mária, a Vilt Tibort bemutató tanulmányt és műelemzéseket Bodonyi Emőke írta. A kiadvány tervező grafikusa Bogdán Csilla volt.

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!